Am o cunoștiință care lucrează ca ospătar si mi a spus ca nu este prea încântat de job. Salariul varianza in functie de orele de munca ( daca alegi sa lucrezi part-time câștigi intre 400-600 de lei si daca alegi full-time intre 800-1000 de lei). Nu esti tratat foarte bine de restul angajaților mai ales pentru ca esti nou-venit si nici clienții nu sunt foarte generosi cu bacsisurile in localurile mai ieftine. In cele scumpe se dau bacșișuri mai bune, dar daca nu ai experiența nu prea angajează( poate doar daca ai cunoștiințe in locul respectiv)
Un ospătar care lucrează în România are un salariu de 1.000 de lei, iar din atenţiile clienţilor mai ia lunar până la 2.000 de lei. În schimb, în Franţa, pentru acelaşi post se ajunge la 1.000 de euro.
Depinde de tine. Intotdeauna depinde de tine. Nu exista suma aproximativa. Stiu cazuri in care ospatarilor li se platea de catre firma cartea de munca pe salariul minim iar ei nu luau nimic in mina, insa faceau si 4-5000 RON lunar. Asta cu vreo 5 ani in urma...
Nu e neaparat valabil. Prefer un loc ieftin unde sa fiu servit bine si sa las bacsis si 25-30% din valoarea consumatiei decit unul scump unde sa strimbe nesimtitii din nas ca le lasi "doar" 10% (am vazut asta la Taverna Sirbului in Sinaia cu ceva ani in urma, m-a dezgustat total si nici nu o sa mai calc vreodata prin nici o locatie de-a lor, chiar daca imi plateste altcineva masa).
E ok pentru o perioada scurtuta, 1-2 ani maxim, ca sa capeti experienta si sa castigi un banut cat de cat, insa recomand in acelasi timp sa iti cauti in continuare si un job pe domeniul in care ai studiat (sau studiezi).