| LohneheriusAy a întrebat:

Salut TPU! Acum o saptamana am scris aici despre problemele care au aparut la locul meu de munca. Ieri am primit din partea directorului companiei o notificare de incetare a contractului de munca, pe motiv ca,, nu m-am ridicat la nivelul cerintelor si atributiilor din fisa postului,,, intrand in vigoare incepand de azi.
Ceea ce mi se pare cel mai interesant, este ca si directorul si ceilalti sefi din cadrul companiei (de pe alte departamente) fac presiuni (prin telefoane si mesaje oarecum disperate la adresa mea) sa vin numaidecat sa semnez acel act si sa recunosc oficial ca au dreptate, adica ca nu am fost bun de nimic, lucru pe care nici intr-un caz nu sunt dispus sa il admit (si cei ce vor citi detalii despre problema mea vor intelege de ce).
Intrebarea este de ce sunt atat de disperati acesti patroni sa vin sa semnez acel act (de concediere) si cum ma sfatuiti sa procedez in acest caz?
Multumesc anticipat!
DAU FUNDA!

10 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Daca ai contract pe termen nedeterminat, atunci atat tu, cat si angajatorul poate initia desfscerea contractului de munca, cu preaviz.
Asta inseamna ca, nu trebuie nici o explicatie din partea partii care renunta.
N-ai decat sa semnezi decizia de concediere pentru luare la cunostinta, dar angajatorul va trebui sa te plateasca pe perioada preavizului. Tu - in acel termen - iti poti cauta alt loc de munca.

| dullcat a răspuns:

Nu semna nimic. Pierzi niste drepturi daca accepti si ei ies astfel mai ieftin.

| anonim3247 a răspuns:

Nu face nimeni presiuni cu tine, doar te-au anunțat că ai de semnat ceva.

| DeMicUnCălător a răspuns:

Dacă postul ăsta de muncă contează așa de mult pentru tine.
Vorbește cu avocat și caută să-i dai in judecată pentru descriminare și concediere ilegală. Cere o despagubire imensă pentru traumele pe care le trăiești impreună cu famila ta datorită lor.
Nu semna contractul ăla. NIMENI nu te poate obliga să semnezi ceva cu ce nu ești de acord

Răspuns utilizator avertizat
| DeMicUnCălător a răspuns (pentru LohneheriusAy):

Aș este cănd lucrezi pentru altcineva decăt tine insuți. Peste tot este la fel. Eu n-am găsit nici un loc de muncă in care să fiu tratat așa cum vreau eu.
Lucrez pe firma mea și de unul singur de 20 de ani.
Mă premiez de unul singur. imi dau bonusuri cănd vreau, Imi iau liber dacă afară bate văntul. Fac ce vreau, cănd vreau, căt vreau.

| AmandinaDragan a răspuns:

Probabil ai avut contract de munca pe durata determinata. Daca e asa atunci trebuie sa-ti plateasca salariile pana la expirarea lui.
Poti oricum sa-i dai in judecata. Daca castigi te reincadreaza si iti platesc si salariile restante.
Nu semna nimic. Ei trebuie sa-ti elibereze decizia.

| AmandinaDragan a răspuns (pentru LohneheriusAy):

Nu semna nimic. Solicita sa-ti trimita documentul pe e-mail si mergi cu el la un avocat.