Bună!
Încă se știe pe ce dată sunt evaluăriile naționale din cauza că profesorii sunt în grevă. Poți să tocești o pagină de jurnal și să o folosești la scrisoare dacă este bună.
O zi bună!
1 "in 15 zile am evaluarea nationala" - nu e sigură data
2 "pot toci o pagina de jurnal" - doar dacă te duce
3 "o pagina de jurnal si sa o pot folosi si la scrisoare?" - cu personalizările de rigoare, da
Degeaba ai evaluarea, profesorii inca sunt in greva nu se stie cand vor inceta greva, asa ca examenele si evaluarile nationale se amîna pentru septembrie
Buna.Eu te sfatuies sa iti faci fise tip rezumat, cu ideile principale si cuvinte cheie, nu sa tocesti.
Ok, înțeleg stresul prin care treci, însă toceala nu ajuta.
Dacă memorezi totul, o sa fie fix asa:
Uiti un cuvant, s-a dus tot șirul.
Lăsați imaginația să zburde, lucrează câte un model( să vezi cum sa așezi în pagina, sa scrii corect, un număr de cuvinte, o tema și asta este tot).
Ca pana la urma, scrisul unei pagini în jurnal nu ar trebui sa fie atât de greu( ex: dacă ai deținut jurnaluri în copilărie și incepeai cu Draga Jurnalule, astăzi eu și prietena mea x am ieșit să ne plimbam în locul y etc" și maxim formulezi ideile cu ce ai făcut și chestii, într-un mod mai potrivit).
Cei care îți corectează nu vor compuneri de zici ca le-a scris Mihai Eminescu, ci imaginația unui copil de 14 ani și modul și simplitatea cum se exprima).
Succes și încă o ultima data, lasă stresul, ca nu e un capăt de lume.
Eu am dat-o anul trecut si m-a ajutat mult sa invat structura iar dupa sa exersez cu multe compuneri de la sub 2 din teste de antrenament si culegeri. Nu stiu sigur cat am luat la ultimul subpunct exact ca nu m-am mai dus la scoala sa vad lucrarea cum au adus simularile dar stiu ca singura buba a fost ca nu prea m-am incadrat in cuvinte (mai imi trebuiau 15) si timp