Nimeni nu se naste atotstiutor, toate trebuie invatate intai teoretic, dupa care experimentate pe propria "piele".
Asa se intampla si cu orice meserie, inclusiv cel de cofetar.
Faci scoala (recomand profil de cofetarie + patiserie), dupa care te angajezi ca ajutor langa niste cofetari BUNI, timp de 2-3 ani, pentru a prinde experienta. Dupa 3 ani vei fi deja in stare sa faci singur o parte din produse, dupa alti 5-6 ani vei putea duce o cofetarie chiar si singur (sau cu ucenici langa tine).
Cu 10-15 ani experienta diversificata vei putea sa-ti deschizi chiar si propria afacere.
Termenele de mai sus sunt valabile si in cazul altor meserii, nu numai in cofetarie.
Principal este SA AI MULTA AMBITIE si SA NU TE LASI, sa doresti sa devii MESTER in meseria ta!
Majoritatea se lasa pe parcurs, considerand ca "meseria este prea grea" pentru ei, dar cei care raman vor fi specialistii!
Inveti si retete. Dar mai importante sunt tehnicile si micile secrete pe care le aplici mai tarziu la tot felul de retete.
Un nobil, Jean Anthelme Brillat-Savarin (1755-1826) a creat savarina.
Curs de cofetar poate multă lume. Dacă pui pasiune, merită.
maria_3267 întreabă: