Si eu am colegi care nu sunt din timisoara si care la liceul lor nu au invatat decat pascal si le este foarte greu afand in vedere ca profesorul de laborator de PC nu vrea sa explice doar daca il intrebi iti raspunde asa in sec.Si nici eu nu am invatat la liceu programari avand in vedere ca am facut un liceu tehnic si am avut specializarea :"Tehnician in automatizari".Iar profu de PC de curs este foarte plictisitor incat poti sa si dormi la ora lui ca nu iti spune nimic(tot ce face este sa iti prezinte slideurile de pe siteul acela si atat). Acesta este siteul profesorului meu de PC de cursuri si la ultima rubrica acolo sunt cursurile ce ne preda http://bigfoot.cs.upt.ro/~horia/.Dar mai demult am citi pe un forum ca la iasi te ia de la 0 la programari.Intradevar este o universitate buna dar este prea obositoare avand in vedere ca ne tine si mult (in unele zile am avut de la 8 dimineata pana la 9 seara cu pauza de 2 ore) dar si grea.
Eu sunt la facultatea de Automatica si Calculatoare din Timisora.Admiterea am dat doar din matematica.Am auzit si eu ca in alte orase poti da din fizica, mate ori programare.
In primul an fac o prezentare a partii soft si hard si abia din anul 2 imi aleg daca vreau la cti sau la is.
Daca nu stii prea bine matematica (M1) nu te-as sfatui sa dai la aceasta facultate.
Admiterea a fost usoara .
Dar dupa admitere o sa te astepte greul avand in vedere ca si orarul este foarte incarcat.Incat si sambata te cheama la partiale iar unii profesori doresc sa programeze partialul duminica.
Iti doresc mult succes!
Ce? Nu e pltita bine farmacia. Zimi tu mie cati au terminat automatica si cati din ei au in primul an de munca in criza 3.500 lei in mana.Problema e ca e foarte grea facultatea si aici nu e vorba de chimie. Faci chimie-fizica,farmacognozie,virusologie,propedeutica,tehnica medicamentelor, chimie analitica pe langa organica si anorganica, etc.E platita forte bine mai ales ca incepator. Vorbim de farmacist nu de asistent farmacie.Eu unu nu cred ca m-as descurca la farmacie de aceea o fac pe asta de asitent farmacist.Eu am facut si chimia la politehnica si stiu cum e, crede-ma, greu.
Am uitat sa precizez ca la iasi se intra pe dosare la ingineria sistemelor(automatica). uite aici siteul ca sa te convingi http://www.ace.tuiasi.ro/index.php?page=608
Si inca ceva eu vorbesc de facultatea de farmacie de la Bucurersti, in alte orase nu stiu cum e.La Constanta am auzit ca e usor si parca la Arad.Dar parerea mea e ca daca crezi ca poti sa faci facultatea de farmacie.Se merita.Stiu multi economisti si cu alte facultati care nu isi gasesc acum de munca pe profil. Farmacistii isi gasesc mult mai usor.O colega a ajuns in primul an sa fie diriginta deci si mai multi bani.Eu nu vreau sa te conving faci ce iti place.
Si in legatura cu chimia fac foarte putin doar la fizica la laborator is unele chestii legate de chimie mai ales cand imi da proiecte de facut(mai mult despre siliciu,nichel,cupru,germaniu, adica putine elemente din sistemul periodic).Cum am mentionat mai sus daca nu iti place matematica, fizica ori sa faci programari in C++(in primul fac doar in acest program) nu te-as sfatui sa dai la automatica...
Incat crede-ma ca de multe ori renunt sa ies in oras cu prietenii mei ca sa invat pentru nenumerate teste, partiale, distributive.De multe ori chiar nu am timp de nimic.Eu iti zic sa te gandesti bine ceea ce alegi sa faci deoarece este viitorul tau.De exemplu am in grupa o colega ce a facut in liceu pascal dar a prins foarte repede mersul acestui program si nu ii este greu.Si eu din anul 2 imi doresc sa aleg automatica (mentionez ca in primul an fac o prezentare a partii soft si hard) deoarece nu faci multe programari ca la Calculatoare si tehnologia informatiei.Nici mie nu prea imi plac programarile.In liceu tot ce-am facut a fost limbajul Html si desene in AutoCad, si nu am facut informatica ci tic, iar matematica am facut m2.Matematica aici la facultate nu mi se pare chiar foarte grea, daca esti atent la ora intelegi din clasa.
Eu iti doresc mult succes in ceea ce faci!
sorinaa0 întreabă: