Depinde de tine si ce asteptări ai! La stat cam greut prin sistemul PCR +$ *( pile, cunoscuti, relatii + $pagi ) nu trece zi de la Dumnezeu sa nu vezi la TV stire cu sef de spital care ia spagi pentru angajări! In vest 80 % da! Germania! Practica este de baza! Baftă!
Sunt destule dar e greu sa-ti faci loc pentru ca sunt foarte multi care termina scoala asta. De posturile din spitalele de stat e greu sa te atingi pentru ca se cer pe fata spagi mari sau sunt oprite pentru cei cu pile gen rude sau prieteni de medici.
La privat e mai usor sa ajungi dar acolo salariul de inceput e 2500 lei ceea ce e o bataie de joc
La smurd, ambulanta etc iti dai seama ca toti vor sa se angajeze dar si acolo e un sistem de pile si spagi cum nu ai mai vazut niciodata. Poti face voluntariat dar ala nu iti garanteaza un loc de munca acolo, nici pe departe.
Mai e si varianta cu cabinetele stomatologice, acolo se intra cel mai usor dar tot aceeasi poveste cu salariul mic
Si cea mai buna varianta as zice eu ar fi drumul strainatatii. Am auzit ca in Germania salariul e 3000€ doar ca trebuie sa stii germana. Dar mai sunt si alte tari
Si pentru cine zice ca mai bine faceai facultate de asistenti in loc de postliceala... nu!
Uita-te la toate anunturile de la toate spitalele din tara. Toti precizeaza ca vor sa angajeze absolventi de postliceala. De ce? Pt ca daca au facultate sunt obligati sa le dea salariu mai mare si nu vor. Deci asta e romanul, se uita la bani
Pe de o parte se aude de spagi - si nu zic ca nu se iau, desigur ca se iau, discutam de rrRomania doar - pe de alta parte se aude - si asta e si adevarul, ca am ceva cunoscuti in sistem - de o lipsa grava de medici si asistente/infirmiere.
Felicitari!
Este intr-adevar o scoala postliceala care iti poate aduce un job intr-un spital sau la o clinica, fiindca vei face si practica si ai sanse mari sa-ti gasesti job mai rapid decat in alte sectoare.
Din cate stiu eu, la smurd nu se primesc voluntari dintre cursantii care nu au terminat inca scoala, ca nu risca nimeni sa trimita pe salvare un asistent nepregatit, care nu stie cum sa salveze viata unui om.
Pe salvarea si la smurd se trimit paramedici si asistente calificate cu experinta, fiindca sunt situatii de viata si moarte.
Pai aia BUNI au fugit in Vest sa lucreze intr-un sistem care RESPECTA individul, munca si pregatirea profesionala! ce sa facă aici cu " sefi " pusi politic sau pe $pagi eventual cu examene trecute in facultate cu porcu la portbagaj!
Este criza de personal in TOATE domeniile nu doar medical! Mai vezi români pe santier la carat saci cu cocoasa? Au intrat in Romania in ultimii 4-5 ani peste 500 K asiatici in constructii, logistica, restaurante, livratori... *&& much more!
Cam asa ceva, dar din fericire mai sunt si naivi care au ramas...
anonim_4396 întreabă: