Eu am terminat la Universitatea Bucuresti. Nu este o facultate usoara si presupune studiu temeinic. Volumul e foarte mare (examenul si cartea, si cand spun "cartea" ma refer la 300-400 pag). Multa munca, stres, trezit la 5 dimineata in ziua examenului (+goluri in stomac din cauza emotiilor), adrenalina pura . Dupa absolvire, poti fi : magistrat (judecator sau procuror)- dai admitere la inm. Examenul e criminal de greu si te anunt de pe acum ca ori inveti de spargi si iei numai 9 si 10 in facultate si poate ai vreo sansa sa intri din prima, ori esti dispusa sa iti sacrifici 2, 3, 4 ani din viata invatand an de an, pana intri
- avocat- dai examen la barou, dupa care vorbesti cu un avocat la care sa faci stagiul (adica inveti tot ce inseamna practica)
- notar- dai examen pentru notar stagiar si gasesti un notar la care sa faci stagiul
- executor judecatoresc- la fel ca mai sus
- consilier juridic (doar ca aici te angajezi sau colaborezi cu o firma si primesti salariu, deci nu recomand in mod special).
Sfat: daca nu ai certitudinea ca cineva te-ar putea ajuta, sau nu stii exact ce vrei sa faci dupa absolvire, mai bine reorienteaza-te.
Care facultate de drept? eu sunt la drept in cluj la ubb, e mult, e greu, dar nu e imposibil, cand termini daca reusesti sa ajungi unde trebuie ai sansa sa castigi bine, oricum ai multe posiblilitati ca absolvent de drept magistrat, avocat, jurist, criminalist, diplomat, manager etc
Mult succes! Presupun ca stii deja ca, ceea ce o sa ajungi sa faci in realitate, nu are absolut nici o legatura cu ce-ai vazut prin filme. Iti recomand una din facultatile de stat, consacrate din: Iasi, Cluj sau Bucuresti. Crede-ma ca diferenta este mai mult decat evidenta fata de facultatile particulare.