| CatalinAndrei13 a întrebat:

Salutare tuturor! Sunt în clasa a XII-a și după terminarea liceului aș dori să devin dezvoltator web front-end, deoarece îmi place mult această meserie. Întrebarea mea este: pentru a deveni dezvoltator web este neapărat nevoie de facultate? Dacă da, atunci ce facultate aș putea urma? Țin să menționez că sunt la un liceu tehnologic, pe profil tehnic, și nu fac deloc informatică, doar TIC o oră pe săptămână. Am văzut pe internet fel și fel de cursuri de dezvoltare web, care trebuiesc plătite, și promit pregătirea și calificarea cursanților în acest domeniu. Credeți că sunt de încredere și mai convenabile aceste cursuri, în cazul în care o facultate nu este obligatorie pentru această meserie? Doresc răspunsuri serioase!

6 răspunsuri:
| carevaescu a răspuns:

Poti invata aproape totul despre front-end online, chiar din liceu.
Tot ce tine de UI si UX e simplu-ish
Back-end-ul e mai complicat, dar nu chiar atat de complicat.
Nu as recomanda sa urmezi o facultate pentru web frontend sau orice ux/ui.
Dar recomand sa urmezi o alta pasiune a ta pe langa webdesign

| gabicoo a răspuns:

Dă la facultate și după ce o termini te poți gândi la treburile astea. Ce ai făcut la TIC în liceul tehnologic nu te ajută.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Nu, nu e obligatorie o facultate, dar eu calea cea mai buna și mai corectă de a învăța. Și gratis as putea spune.

| CatalinAndrei13 explică (pentru gabicoo):

Facultatea de Automatică și Calculatoare ar putea fi potrivită pentru așa ceva? Într-adevăr, TIC-ul din liceu nu mă ajută cu nimic, acolo facem numai Word, Excel, PowerPoint, Acces, adică toată suita Office, deci clar nu are nicio treabă cu ce vreau eu să fac mai departe.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cumpara-ti carti in romana sau gasesti pe net carti gratuite in format PDF in engleza (ai nevoie de limba engleza) pentru web development. De ce carti: au multa informatie pe care nu o gasesti in cursurile video sau in cursurile rapide. Ca sa devii developer bun, bun, cartile te ajuta mult.
Trebuie sa inveti urmatoarele limbaje: HTML, CSS, JavaScript si ceva Python.

HTML & CSS: https://www.dcpehvpm.org/......dition.pdf

JavaScript:
https://exploringjs.com/......w-book.pdf

| CatalinAndrei13 explică (pentru anonim_4396):

Mulțumesc mult!