anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Se merita sa invat limba spaniola? Mama imi spune ca nu pot sa am o meserie daca stiu spaniola, ea vrea sa imi aleg alte limbi ( engleza, germana), dar eu ador spaniola, dar nu stiu daca e de viitor. Eu stiu doar sa vorbesc in spaniola, nu si sa scriiu, dar nu stiu ce sa fac. Ce meserii pot avea daca stiu spaniola? Pot fi traducator? Cred ca o pagina e 10 lei in spaniola de tradus. Se cere spaniola? Sau aproape toti stiu aceasta limba?

10 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Merita sa inveti spaniola, daca o inveti bine. In Romania sunt foarte putini cunoscatori si traducatori de spaniola. Multi au impresia ca o cunosc de la telenovele, dar daca le dai un text nu pot sa-l traduca, fiindca nu au cunostinte de gramatica. Spaniola este o limba destul de dificila, cu o gramatica relativ complex, dar foarte asemanatoare cu romana. Sa nu crezi ca e usor de invatat. O pagina de traducere din spaniola poate fi si peste 10 lei, fiindca sunt relativ putini traducatori de spaniola, dar pana sa ajungi traducator autorizat trebuie sa inveti ani buni.

| Psihoyounger a răspuns:

Si eu vorbesc spaniola. E de viitor. Poti fi traducator, desigur. Mult succes!

Psihoyounger

| JayLeno a răspuns:

Orice limba straina invatata este un atu pentru viitor. daca iti si place o sa o inveti si foarte usor happy

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu "se merita"!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Tu spui asta, pentru ca sti de la telenovele. Toate/toti stim spaniola "de telenovele". Si daca nu sti sa scrii nu`i "de viitor". O limba straina in plus nu strica niciodata, dar de viitor eu zic ca nu e!hee hee

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Se merita normal si pagina este 20 de ron desigur cum zicea brigaela este destul de complexa limba eu sunt manager birou de traduceri pe spaniola si engleza si pot sa spun ca e de viitor si ca e destul de grea pana ii inveti toate subtilitatile; eu am invatat-o in timp record si nu de la telenovele ci prin foarte mult studiu si putin timp liber deci succes in invatarea limbii laughing

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Buna

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Buna.

| annda a răspuns:

Pai acum spaniola e pusa pe langa franceza si germana. In liceul meu chiar este si profil bilingv romana-spaniola. Daca asta iti place poti invata. big grin

| olivia353535 a răspuns:

Toti stiu spaniola