De ce vrei sa faci facultate daca te astepti sa iei 7 la BAC/ai luat deja 7? Facultatile la care poti intra cu medie asa de mica sunt alea fix degeaba, gen fizica, filologie, filozofie, chimie, ingineria mediului, asistenta sociala si alte bazaconii de-astea. Gindeste-te mai bine citi bani o sa toci daca stai 4 ani la facultate, ia banii aia, fa un curs de ceva care chiar sa iti ofere un viitor in maxim 6 luni (inclusiv CISCO, dar poate fi si ceva mai putin avansat, gen bucatar, electrician, instalator) si apuca-te SA TRAIESTI! Facultatile din Romania, cu foarte putine exceptii, fabrica purtatori de diploma, nu oameni pregatiti sa intre in piata muncii!
Stiu ce zici, eu vreau mai mult ca sa ma pot muta la camin sa lucrez ceva timp ca pot lua chirie si dupa bye bye
Cauta din timp si gasesti de lucru direct. Cheltui bani aiurea cu inscrisul la facultate. Vezi ca imediat ce termini liceul, fie ca iei BAC-ul, fie ca nu, poti sa aplici pentru somaj. Iei cam cit alocatia, dar in cateva luni pui deoparte cit sa inchiriezi ceva.
La facultatile private (la Bucuresti la Romano Americana de exemplu), la informatica economica la Brasov, la Iasi la Gheorghe Asachi. Astea sunt cele pe care le-am vazut.
Am cunoscut pe cineva care a luat bacul in anul 2011 si a avut media la dosar 6 si un pic. Pe atunci se intra cu note mai mari decat acum la multe facultati. A depus dosarul la ASE si a aplicat la toate facultatile din ASE. La prima repartizare s-a intrat cu media 9 si ceva la buget si cu 8 si ceva la taxa (asta la aproape toate facultatile din ASE). Ea a depus diploma de bac si prima rata din taxa pentru a-si valida locul pentru a doua repartizare. La a doua repartizare a fost admisa la Facultatea de comert la taxa. S-a dus la facultate, si dupa primul semestru s-a transferat la facultatea de Contabilitate si Informatica de Gestiune (pentru ca acea facultate o interesa). In prezent, este contabil la Accenture si a ajuns sa castige 4500 lei. Cred ca este o idee preconceputa sa spui ca daca ai medie mica nu poti face o facultate care sa te ajute.
Plus, sa nu mai spunem ca exista si universitati private si nu toate au o reputatie asa de proasta.
4500 net la Accenture? Ce zgiriie-brinza nenorociti mai sunt si astia... P.S. Zi o universitatea privata de la noi care e in top 500 la nivel mondial.
Asa si-a negociat ea salariul. Nu stiu daca ei i-ar fi oferit sau nu mai mult daca negocia mai bine.
Nu am stat sa studiez universitatile private, dar am auzit, de exemplu, ca Universitatea Romano Americana este vazuta destul de bine.