Se cauta si este de viitor deoarece nu multe persoane mai merg pe acest domeniu
Exista si o sa fie cerere, mai ales in strainatate
Cred ca da! Vezi la sediul ANOFM din localitatea ta si vezi pe peretele afise cu oferte de munca meseria de strungar pentru angajare pentru tara si strainatate!
Numarul persoanelor care merg pe domeniul acesta este in continua scadere, deci mereu o sa fie o cerere pentru astfel de servicii, chiar daca automatizarea este din ce in ce mai raspandita.
Pentru lucrul manual intotdeauna o sa fie o anumita cerere, dar probabil ca lucratorii cu experienta vor avea cele mai multe oportunitati de munca.
Lacatus, sudor, strungar, tamplari, fierari...sunt meserii destul de specifice care daca ai experienta in domeniu iti pot asigura o anumita stabilitate profesionala
Meseriile sunt calea de siguranta in tara asta, toti au o facultate terminata, toti au notiuni de teorie, dar putini sunt cei care au cunostinte practice intr-o anumita meserie.
Si indiferent cat de mult ar avansa tehnologia si cate posturi s-ar elibera...mereu va exista o anumita cerere pentru lucratori care pot efectua un lucru manual
In Ro nu prea ai ce face strungar. Se mai gasesc posturi pe masini automate. Pregatirea de baza e tot -prelucrator prin aschiere, care cuprinde mai multe specialitati.
De ingineri tara este plina, de strungari ioc.
Cei buni au iesit la pensie iar noi nu au mai aparut de mult timp.
Sunt foarte cautati atat la noi cat si in strainatate.Multe piese sunt unicate si nu le face nimeni pe strunguri automate.
In afara poate gasesti locuri de munca dar nu prea am auzit totusi. Sunt locuri de munca greu accesibile migrantilor. In Ro industria e cam moarta. Din cate stiu cam singurul loc unde te puteai angaja operator de masini automate era Delphi -producator de injectii auto.
Sa-ti spun eu cum sta treaba. Ca sa fii strungar dupa terminarea scolii ai nevoie de 2-3 ani de activitate intr-o unitate in care inconjurat de meseriasi buni sa inveti tainele meseriei. E o conditie ca sa poti spune ca te apuci pe cont propriu. Apoi presupune firma, o locatie, curent trifazic, strungul sa zicem il ai. Ce nu stii e ca SDV-istica ( scule si dispozitive ) e f scumpa si poate valora cat insasi masina, iar astea sunt consumabile. Sa zicem ca ai aragaz. Ce poti face cu el daca nu ai oale, cratite, ibrice, tigai, linguri mari, mici, tavi, polonice, farfurii?
Produsele de strungarie nu sunt obiecte de larg consum. Cine mai face acum o busca de electromotor cand se gasesc piese ( subansamble ) la preturi la care tu nu poti visa ca producator la bucata? Materialele/curentul/manopera sunt scumpe, ce clienti speri tu sa ai? Vine mos Tagarta sa ii faci un ax pentru o rasnita sa dea la pui si cand afla pretul te injura. Strungul este o masina care prelucreaza piese cilindrice, e un mic jucator in echipa. Piesele in marea majoritate au nevoie de canale de pana. iti trebuie masina de mortezat. Pinioanele - masina de frezat, tratamente termice etc.
Strungaria e o meserie frumoasa, am facut-o ca mare placere cand eram tanar. Dar lucrurile nu sunt simple cum par. Am atelier si lucrez cu fiare de +30 de ani, am vrut sa-mi iau un strung ca as mai fi avut cate ceva de facut uneori si ceva clienti dar n-as fi facut decat sa-mi satisfac nostalgia si placerea. Poti trai de pe urma unui strung azi? NU. Am castigat multi bani din confectii metalice, e un domeniu in care mai gasesti cate ceva de lucru dar gasesti tot lucrari mai mult intamplatoare si de sezon, iarna mori de foame.
Ia intreaba-te de ce indivizii din reclame fac si altele pe langa strungarie?
http://prestez.ro/Profile/Search/Strungar/Bucuresti
Daca ai chef sa lucrezi vei lucra, la strunguri automate orice prost stie sa schimbe piesa si sa apese pe butonul verde.
Asta inseamna sa nu cunosti, n-ai lucrat in domeniu, n-ai de unde sti. Abordarea e gresita. Suna la cei care isi ofera serviciile de strungarie si intreaba-i unde au atelier si sa te duci la ei. Crezi ca astia au strunguri prin balcoane sau au dat bani pe ele dar le tin la prafuit ca ei mai fac si alte prajituri? Majoritatea sunt strungari angajati la patron, iti vor da un punct de intalnire la coltul parcului sa le dai un desen. Ei sunt platiti minim sau destul de prost si li se permite sa mai faca un ciubuc cu niste resturi de material sau cu material de la client ca sa fie impacata toata lumea. La patron nu-i bai de cativa Kw de curent cand si asa intarzie cu salariile, nu au comenzi etc. Te bati cu ei la pret pe piata daca te faci investitor?
Nu am firma, am lucrat pentru cunoscuti si din vorba in vorba pe langa servici intr-un oras mare. 50 nu mi se par bani, doar pe langa alte jucarele sau serviciu. Eu nu vreau sa te descurajez.
Ai dreptate, eu am socotit valoarea gresit. Pare cam mult totusi, eu n-as crede, vorbeste lumea. Vezi ce masina auto are omu si cum traieste si iti dai seama. Servisurile care se respecta au masini pentru prelucrari, nu au aia ce lucra.
ALEXICAmarketing întreabă:
luanaoana99 întreabă:
fluturas întreabă:
sorinaa0 întreabă: