Daca ai statut de student "la taxa", te retragi fara nicio alta obligatie financiara ----banii dati raman in beneficiul facultatii, ca un fel de "donatie/sponsorizare"!
Nici macar nu esti obligat/a sa-ti anunti retragerea,daramite sa mai sa platesti! Obligatii de natura financiara au numai studentii care sunt inmatriculati "la buget"---tocmai pentru motivul ca statul este cel care le finanteaza studiile!
p.s. Nu te sfatuiesc sa abandonezi scoala medicala,chiar daca nu este cea pe care ti-ai dorit-o! Notiunile /cunostintele fundamentale sau de baza la discipline precum anatomie,biologie celulara,histologie, embriologie,genetica,biochimie, chimie, biofizica, biomatematica SUNT ACELEASI, indiferent ca le studiezi la medicina veterinara sau la medicina umana. N-ai habar, acum la inceput, cat de mult te poate ajuta studiul acestor discipline la rezolvarea corecta a grilelor admiterii la medicina umana! Mai mult, daca nu abandonezi, mintea ta este obligata sa ramana " in priza"!
Salutări!
Păi vorbește cu reprezentantul/-a de grupă să vezi ce zice, eu cred că dacă te retragi îți vor returna bani, mă rog, așa e la UB.
Pai initial asta a fost ideea, faptul ca notiunile sunt aceleasi si ca imi voi tine mintea antrenata. De asemenea am posibilitatea sa echivalez cateva examene. Problema este ca am cursuri de la 8 dimineata pana la 8 seara iar sambata si duminica de la 8 la 14. Anatomia si Biologia Animala nu sunt deloc la fel cu cele umane. Stau cu frica din cauza impresiei ca nu voi avea timp sa invat pentru toate. Am 6 examene partiale plus sesiunea. Iar practica pentru medicina veterinara se suprapune cu perioada de admitere la Medicina Generala. Chiar daca raman nu voi putea promova anul.