Singuri ne creeam propria realitate.
Daca crezi ca afara te vei realiza asa va fi. Daca crezi ca in Romania nu ai sanse, asa va fi.
Fie tie dupa cum crezi, zicea cineva.
Nu toata lumea se chinuie aici. totul depinde de la persoana la persoana, e doar decizia ta
Principala problema este : ce te face pe tine fericit?
Merita sa faci sacrificul asta? Te incanta ideea de a pleca in strainatate?
Oamenii sunt foarte diferiti : unii doresc sa faca o schimbare in Romania altii vor sa duca un trai mai bun si se decid sa plece.
Nu incurajez emigratul, dar pentru anumiti oameni poate fi o varianta foarte buna (cunosc cazuri care s-au stabilit dincolo din pricina traiului net superior comparativ cu cel al Romaniei). Acolo iti poti permite multe
Sfatul meu?
Avand in vedere ca esti singur si nu te tine nimic incearca! Nu te afecteaza in nici un fel si ai siguranta ca pe viitor nu iti va parea rau ca nu ai plecat (in cazul in care nu pleci). De intors te poti intoarce oricand.
Important
In cazul in care lucrezi, incearca sa iti iei concediu fara plata pe o luna, doua (cat crezi tu si cat ti se poate oferii) ca sa ai siguranta ca daca te intorci ai un loc de munca insa nu baga motivul "vreau sa plec dincolo". Baga un motiv serios, fi inventiv (ai nevoie de bani pentru o problema de sanatate, etc.).
Iti doresc toate cele bune!
Revin.
Daca tu consideri ca poti urma anumite studii pentru a-ti face o cariera ar fi cea mai buna optiune. In viata este important sa fi fericit, banii circula. Cum spuneam, oamenii sunt diferiti. Pe unii ii fac fericiti banii, altii isi urmeaza pasiunile fara sa le pese prea mult de bani. Eu personal am o pasiune si nu pun foarte mare pret pe bani, nu vreau sa fac averi ci sa duc un trai decent. Tu sti ce e mai bine pentru tine. Sper ca te-am ajutat in vreun fel sau altul.
Depinde la ce te pricepi, daca zici ca ai 10 clase, iti poti incerca norocul in strainatate ca aici nu prea ai ce face.
Sa urmezi anumite studii nu inseamna sa lucrezi la birou la finalul lor dar poti de exemplu sa faci o postliceala si sa devi mecanic auto, ospatar, etc. (meserii in care poti activa si dincolo pe niste bani frumosi). Depinde de tine daca ai atractie de un anumit domeniu, nu trebuie sa fie la birou. Conteaza mult sa faci ceea ce iti place ca sa nu fie o povara sa mergi la munca pentru ca viata e scurta si trebuie sa ne bucuram de ea!
Sunt si eu in strainatate.incearca sa iti faci in tara o calificare oricare ar fi ea.deoarece altfel nu ai sanse mari e greu.te va plati foarte prost vu minimu pe econimoe si la sfarsit de luna dupa ce tragi linie nu ramai cu nimic ca si aici is cheltuieli mari.toate sunt mai scumpe decat la noi! fa o calificare! asculta
Si sa nu crexi ca aici sunt caini cu colaci in coada.sau ca te vei imbogati.nici strainatatea nu mai e ce a fost odinioara
Emamuresan întreabă: