| Ioana012 a întrebat:

Unde te poți angaja cu facultatea de inginerie mecanică sau mecatronica sau inginerie industraiala si robotica UPB?
Parere despre cele doua? Cat de grele sunt (pentru o fata), cat de viitor?

Vreau să știu ce mă așteaptă și cam ce ar fi bine să știu despre acestea...iar dacă sunt și absolvenți, ce job aveți? Va mulțumesc!

3 răspunsuri:
| MistarGoGu a răspuns:

Cam în orice fabrica cu roboti / linii de montaj ca inginer responsabil de proces *( inginer tehnolog ) pe parte de calitate, logistica legata de aprovizionarea cu componente - materii prime )!
Cam la toate bagi la greu mate, fizica, chimie, Sim *( știința & ingineria materialelor )... multe altele!
Clar ca mecatronica - robotica este de VIITOR!
Dacă în liceu te-ai descurcat decent cu mate -fizica + info te descurci și la facultate!

| MistarGoGu a răspuns:

Intri pe site-ul universității cauta secțiunea învățământ licență *( cu specializările dorite ) și descarci în format PDF - Plan de învățământ!
Acolo ai detaliat pe anii de studii materiile, seminarii, cursuri, laboratoare + nr. Credite! Tot ce vrei!

| Ionut2025Tz a răspuns:

Titlul e bun insa oriunde te angajezi te intreaba ce sti sa faci. In cazul tau dupa facultate mai nimic.
Cel mai bune sfaturi pentru a te dezvolta pe viitor e sa:
1. baga tare si invata Autocad - ai ceva sanse in proiectare dar locurile sunt putine (cu cat sti mai multa mecanica, cu atat it va fi mai usor)
2. baga tare si invata Step 7 - ai ceva mai multe sanse in programare industriala. Locurile sunt mai multe si mai bine platite, dar trebuie sa intelegi atat electricitateea cat si programarea PLC-urilor. (in momentul de fata inginerii automatisti sunt putini si foarte cautati)