anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Voi cum ați reacționa dacă în munca voastră ați face o greșeală prin care o persoană, un partener, colaborator, beneficiar al muncii voastre ar pierde o sumă de bani din vina voastră? Nu în sensul de afacere, ci în sensul că omul colaborator beneficia de un spor pentru care voi erați răspunzător prin acte doveditoare de a-l primi și persoana în cauză nu l-a mai primit deoarece voi nu știți ce s-a întâmplat cu actele. Ați fi triști, v-ați supăra, v-ați da demisia, ați face ceva pentru persoana în cauză? Dar dacă persoana aceea este cu mult prea mult bun simț și nu vă trage la răspundere, v-ați simți și mai prost? Credeți că scuzele rezolvă ceva într-o situația ca asta?

8 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Orice "eroare umana" se poate repara, deci as face pasii necesari in acest sens.
In primul rand, trebuie anuntat seful TAU de existenta erorii, iar el va spune ce- si cum se procedeaza.
Dupa rezolvare, mergi si ceri scuze de la pagubitul (daca il cunosti personal) sau ii scrii o scrisoare prin care-l istiintezi de existenta erorii si ca s-a rezolvat.

| anonim_4396 explică (pentru Bula):

Scuze mi-am cerut, iar părintele în cauză a înțeles situația, chiar a fost o mămică super educată, dar mi-e teamă să nu fiu trasă la răspundere, ceva de natură penală, nu știu dacă se poate acest lucru, nu m-ar speria prea tare deși recunosc că nu aș vrea să am antecedente și judecăți chiar din anii debutanți. :/ Șeful de asemenea nu a spus nimic, nu mustrare, nu ceartă, adică mă impacientează uneori și liniștea aceasta, îmi e teamă să nu fie liniștea dinainte furtunii. Poate până la urmă m-am învățat cu critica chiar dacă nu îi fac față pe moment, dar cred că e mai bine să fii mustrat și scuturat decât liniște și de-odată să te trezești cu cine știe ce...

Răspuns utilizator avertizat
| iulia0514 a răspuns:

Îmi asum răspunderea indiferent de situație, ma duc vorbesc cu persoana respectiva îi explic care e situația și îmi cer scuze! Desigur ca scuzele rezolva o mare parte din problema dar eu sunt de părere ca și faptul că ești capabil să-ți recunoști greșeala chiar dacă nu a fost greșeala ta ci a cuiva din echipa ta e important sa ști sa gestionezi situația!

| Motherlode a răspuns:

Cel mai bine vorbesti cu persoana respectiva si ajungeti la un consens. Ma gandesc ca ar fi dragut sa ii faci un cadou sau sa ii dai o parte din suma aceea de bani ca sa te revansezi thinking