| ubhgyfytddtfhfgdf a întrebat:

Vreau sa-mi fac preaviz din cauza ca sunt bulversat ca nu am primit bonurile timp de aproape 1 saptamana si asta imi da multe de banuit. Banii de abonament "nada", salariu minim pe economie. La mine nu e ca si cum "s-a intalnit hotul cu prostul". Imi venea sa plang din cauza unei boarfe de la protectia muncii ca era ipocrita cu angajatii nou-veniti trasaturi de orasanca proasta. Un client ma tot tinea ca produsul nu e pe placul lui si din cauza asta mi s-a agravat situatia. Toatea astea la un loc ma face sa ma simt foarte trist. Cand depun preavizul am sa-i zic pentru ultima data angajatoarei de la protectia muncii "boarfa proasta" si tot felul ce o sa-mi iasa din cap, la cum e salariul ei, pe atat de grasa e. Nesimtire e primul loc, nu ma mira ca nu se angajeaza nimeni la ei. Unii sefi sunt buni, altii lasa de dorit. Revin: cum se face preavizul?

9 răspunsuri:
| Liviu a răspuns:

De asta lucrez eu la paza, de asta iubesc eu paza, e mult mai ok, esti singur si nu te *** nimeni, decat noaptea la controale asta e baiu, in rest? stai fara griji, te arunca in un colt, te uita acolo si cam aia e.

| Goete a răspuns:

Cred ca ai umflat putin problema.
Eu as prezenta problema in sine, nu am bon de.masa, nu am energie sa.lucrez (presupun ca se dau zilnic, din cate inteleg)
Dar mi se pare ca vantul bate din alta directie la tine.
Prin logica, preavizul se face in scris. Cel putin in Romania, unde cuvantul este Zero

| ubhgyfytddtfhfgdf explică (pentru Goete):

Deci preaviz ar insemna ca acele conditii ale angajatorului nu i se indeplinesc! ar fi multe de dat de la mine. crede-ma ca ma distrug psihic prostiile lor. chiar imi vine sa plang din cauza lor.

Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Atentie! Daca ai drepturi (bani, bonuri, etc) ne primite, nu-ti da demisia! Mergi la tribunal si depui reclamatie doarece pe timpul cat esti angajat esti scutit de taxa judiciara si taxa de timbru!
Preavizul nu-l faci tu. Tu iti dai demisia si preavizul il primesti de la ei. Demisia este act unilateral si nu se discuta ci se aproba.
Demisia este de doua feluri:
-fara preaviz daca angajatorul nu-si indeplineste atributiunile contractuale. Pe o coala alba (indoita 4 cm in partea stanga) scrii la o treime din pagina:
Nr. inregistrare ___________/_______________
(se va inregistra in registrul angajatorului)

Domnule director,
Subsemnatul______________, CNP____________________angajat al SC_______________, in functia_____________, va notific cu privire la incetarea contractului individual de munca, prin demisie, fara preaviz avand in vedere:
(aici scrii de ce iti dai demisia, ce a incalcat angajatorul din contract)

Data: Semnatura
___________ ______________
-demisia cu preaviz:

Nr. inregistrare_________/______________
(se va inregistra in registrul angajatorului)

Domnule director,
Subsemnatul (a) _______________________________________, salariat la
___________________________________, în functia de ____________________,
va rog sa luati act de demisia mea, urmând sa încetez activitatea la data de________________.
Perioada de timp dintre prezenta notificare si data încetarii activitatii reprezinta preavizul de ___ zile calendaristice prevazut în contractul individual de munca.
În cazul în care doriti sa renuntati partial sau total la preaviz va rog sa-mi comunicati.
Data Semnatura
------------ -----------------
De ce scrie ca poate renunta la preaviz? Pentru ca la intelegere amiabila se poate renunta.
De aici incolo totul depinde de tine cum vrei sa faci. Succes!

Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Atentie. Desi am batut pauza ea nu apare intre data si semnatura. Site-ul mi-a modificat formularul. Data o scrii in stanga si semnatura in dreapta la circa 7-8 cm una de alta.

| Goete a răspuns (pentru ubhgyfytddtfhfgdf):

Daca nu indeplinesc conditiile nu e nevoie.de preaviz. In Romania trebuie sa fie la fel, e logic ca daca nu resoecta partea care.le.corespunde.lor.automat nu mai continui

| REMiXDJ a răspuns:

Prietene, daca nu stii inca = Romania e o tara de idioti, smenari si de prosti in toate domeniile care nu respecta deloc legislatia muncii si drepturile salariatiilor.Deci daca vrei sa fii si tu smecher fii baiat destep, taci din gura, nu contra la firma si asteapta sa primesti acele drepturi ale tale - salariul pe luna in curs si bonurile.Vezi unde ai cartea de munca. Daca o ai la firma cere-o sa ti-o dea motivand ca vrei sa iei un credit de la banca si ca banca a cerut cartea de munca in original.La contabila sau cine se ocupa cu inscrisurile in cartea de munca cerele sa iti actualizeze in cartea de munca datele referitor la meserie, salariu, etc. ce se scrie legal acolo. Cere si o adeverinta de salariu motivand ca iti trebuie la banca.Cand ai in mana cartea de munca, adeverinta, ai promit si banii si bonurile = le poti spune pa la jegosii ai de la firma aceea - nu trebuie sa iti dai nici o demisie sau preaviz = astea sunt prostii de 2 lei in lege. Odata ce cartea de munca in orginal este la tine in mana te pupa in popo aia de la firma = nu mai pot face nimic.Te duci apoi si iti gasesti alt loc de munca.Ce atata prosteala cu rahaturi din astea care nu au nici o valoare gen preaviz si demisie? ...Nimeni nu te poate tine fortat la munca.Munca nu e obligatorie.Maine daca te scoli cu popoul in sus si nu vrei sa te duci la munca nu te duci, nu are nimeni ce sa iti faca. Dupa 3 - 7 zile contractul tau de munca se inchide automat la firma prin neprezentare la servici. Daca esti sunat de cei de la firma nu le raspunzi si le spui la telefon greseala domnule, cu cine doriti sa vorbiti?, ce numar ati format? etc.Intelegi miscarea? Cartea de munca este in principal important sa o ai fizic in mainile tale, restul apoi faci ce vrei, te anagajezi unde vrei.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru ubhgyfytddtfhfgdf):

Nu fi cirpa si fa plingere la ITM!

| ubhgyfytddtfhfgdf explică:

In legatura cu asta: nu o sa fac preaviz. ma mut tot la aceeasi firma, dar undeva mai aproape. treaba este ca voi fi intr-un alt domeniu si in plus nu o sa-i mai vad fata unei boarfe.