| Nuimiplacepolitica a întrebat:

Vreau sa stiu despre facultatea de limbi straine, care este cea mai buna si ce limbi sunt cele mai cautate la aceasta facultate? Cum este la facultatea de limbi straine? Cum sunt profesorii, sunt exigenti, vorbesc si predau doar in limba aleasa? Cum iti alegi limbile la inceput de an si daca este folositoare aceasta facultate?

6 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

"facultatea de limbi straine, care este cea mai buna"

dacă te țin bretelele: Oxford sau Cambridge

| LisaJulie a răspuns:

Cele mai bune sunt in Bucuresti si Cluj Napoca! Acum cele mai cautate limbi straine sunt in functie de unde vrei sa muncesti, eu am prieteni care au luat engleza, franceza, spaniola, germana, chineza si japoneza, aceastea par a fi cele mai cautate, profesorii sunt exigenti la fel ca orice facultati, tu trebuie sa inveti

| RoCkKiD a răspuns:

Facultatea asta e folositoare doar daca alegi limbi obscure dar de circulatie internationala (gen chineza, araba etc) si le si inveti bine, daca te duci sa faci romana-engleza o sa valoreze diploma aia cat hartia pe care e printata.

E irelevant la care universitate te duci, nu e genul de specilizare unde conteaza calitatea, conteaza sa inveti limbile alea, specilizarea nu e de nu stiu ce complexitate incat sa conteze cadrele didactice, in aia 3 ani tot ce trebuie sa faci e sa inveti limbile alea si esti in grafic, restul materiilor sunt irelevante. E drept ca le poti invata si fara facultate cu exact acelasi rezultat dar aia e alta poveste.

Pe scurt, poti sa te duci la orice facultate cat timp acopera limbile pe care le vrei. Si cu cat iti faci viata mai grea si alegi limbi mai complicate o sa iti merite dupa, daca alegi varianta usoara (gen romana-engleza) o sa ajungi sau profesor (la sat probabil si pe minimul pe economie) sau traducator, iar pe engleza romana e atat de mare competitia ca o sa te plateasca aia in jeleuri probabil.

| minrest a răspuns (pentru RoCkKiD):

Romana nu e limba straina. Nu exista programul asta de licenta la limbi straine, romana-engleza; exista la Litere. Nu poti sa ajungi profesor la sat, cand tu dai Titularizare in Bucuresti. Profesorii nu debuteaza cu salariul minim. Tu crezi ca ai un curs de engleza, unul de germana si restul materii de umplutura; nici macar nu ai cursurile astea, nu exista. Limbile le sti dinainte, prima limba bine, a doua la nivelul cerut. Dupa cum vezi, tot ce ai spus este fals, din pacate.

| minrest a răspuns:

Cea din cadrul UB este cea mai buna scoala din tara. Este o placere sa inveti acolo. Profesorii sunt exigenti mai ales cu studentii de 9 si 10. Se preda si se vorbeste in limbile in care se invata. Iti alegi programul de studii de licenta, inainte de inscrierea la examenul de admitere. Este folositoare. Iti sugerez sa intri pe site-ul UB, pe pagina facultatii. Numai bine!

| RoCkKiD a răspuns (pentru minrest):

Ai dreptate in legatura cu romana, au trecut ceva ani de cand m-am uitat ultima data la o programa pentru LMA insa restul argumentelor raman. Daca nu cumva sunt niste limbi mai SF, preturile pentru traduceri vor fi mici, din engleza, spaniola si italiana traduce toata lumea. Cat despre salariile profesorilor, e adevarat, sunt putin mai mari decat minimul pe eonomie dar daca vrei ceva independenta financiara proabil nu e genul de cariera pe care o vrei (e drept ca depinde de om, unii considera ca sunt ok cu 3000 de lei.) Cat despre titularizare, presupunand ca cel/cea care a intrebat e din Bucuresti, sunt sanse maricele sa nu prinda toata norma la aceiasi unitate de invatamant ca incepator, deci nu va trebui sa se plimbe intre sate, doar intre sectoare.

Realitatea e ca daca vrea sa faca ceva cu facultatea aia, care sa ii aduca venituri ok, nu de subzistenta, sfatul meu ramane in picioare.