1. Prima oara spui definita : Fabula este o specie a genului epic, in versuri sau in proza cu o naratiune alegorica, in care personificand animale, plante sau obiecte sunt criticate defecte omenesti cu scopul de a le indrepta.
2. Apoi spui. Un argument care incadreaza...( titlu fabulei ) de... ( autorul ) in specia fabula este structura compozitionala. Aceasta este alcatuita dintr-o povestire propriu-zisa si morala. dupa ce scrii toate astea incepi sa povestesti pe scurt intamplarea si sa spui ceva despre morala ( asta poate fi prezenta in text sau poate reiesi )
3. Un alt argument care ilustreaza apartenenta textului dat la specia fabula este prezenta personajelor care reprezinta tipuri umane, aceastea fiind realizate cu ajutorul personificarii. [ zici ce fel de tip uman reprezinta fiecare animal : viclean, mincinos, naiv etc )
4. si concluzia : Avand toate trasaturile prezentate mai sus, opera literara ( titlu ) de ( autor ) se incadreaza in specia fabula.
Fabula are doua parti:
1) povestirea propriu-zisa
2) Morala
Intotdeauna, morala este folosita cu scopul de a indrepta anumite defecte omenesti. Poti intalni fabule in care intalnesti prostia, naivitatea, lenea, avaritia... etc.
În primul rând fabula aparţine genului epic, şi trebuie să dai definiţia genului epic. În al doilea rând, trebuie să dai şi definiţia ei: fabula este o scurtă povestire alegorică, care aparține genului epic, de obicei în versuri, în care autorul, personificând animalele, plantele și lucrurile, satirizează anumite naravuri, deprinderi, mentalități sau greșeli cu scopul de a le îndrepta. Ea are următoarea structură: povestirea propriu-zisă și morală. Figura de stil folosită de obicei este personificarea.
Andrei04072 întreabă: