| Iote a întrebat:

Am auzit ieri o prostie si vreau sa aud ce spuneti voi. Cica geamurile termopan se aburesc.
La noi, diminetile deja sunt foarte reci. Cand deschid geamurile sa aerisesc, se aburesc geamurile de la balcon care nu sunt din termopan. O vecina care are geamuri termopan, imi spune insa ca si la ea se aburesc. Eu cred ca acolo este o lucrare proasta. Ce ziceti?

Răspuns Câştigător
| anonimg a răspuns:

Între cele două foi de geam este introdus un gaz, și nu aer.
Consensul in interiorul celor două (sau 3) foi de geam apare când este aer, sau gaz de slabă calitate.
https://www.fereastra.ro/......ificativa/

12 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

"O vecina care are geamuri termopan, imi spune insa ca si la ea se aburesc"

condens poate fi intre straturi (da, lucrare proastă) sau pe partea exterioară a "sanviciul"-ui de sticlă dar dinspre cameră (frecvent)

| Iote explică (pentru sierra1):

Da, pe partea exterioară a "sanviciul"-ui de sticlă dar dinspre cameră.
Si totusi, la mine in bucatarie nu se aburesc. Unde e clar ca e mai cald si mai mult abur de la gatit mancarea. S-a intamplat o singura data dar cand afara erau minus 20 de grade iar in bucatarie fiebeam ceva de vreo doua ore. Si atunci putin, pe langa rama de platic. Da, toate sunt de plastic.

| SasaSasa2000 a răspuns:

Deci. între straturile acestui "sandwich" este un gaz (de obicei argon),sunt unele cu supapă și altele fara,deci... Dacă gazul ăla a dispărut, el(termopanul) aburește, dacă mai este prezent Nu aburește.(în condițiile extreme, da)
La alea cu supapă, te duci la "termopanisti" si ți-l umple Ei(contra cost, desigur)
Și... Asta a fost părerea mea.

| Elelei a răspuns:

Nici daca stateai in Harghita nu se explica aburirea la aceasta data, numai deschizand o usa. Da, la vecina, nu la tine happy. Deci, lucrare proasta.

| Iote explică (pentru SasaSasa2000):

Interesant ce spui.
Vecina la care se abureste, le-a montat toamna trecuta. Eu, la bucatarie am de vreo 12-13 ani si inca nu am probleme. Vorbesc de geamul de la bucatarie pentru ca e direct afara. Restul, dau in balconul inchis.
Dar sfatul tau e bun. Stiu ce voi face pe viitor daca va fi nevoie. Multumesc.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Se aburesc şi acestea deopotrivă. Ştiu cu siguranţă, deoarece am fost în vizită la o femeie acum 2 ani prin Noiembrie, într-o zi friguroasă. Afară erau cam 12 grade iar în apartamentul ei vreo 21.
Toate geamurile din apartamentul ei, termopane autentice, se aburiseră pe dinafară.

| Iote explică (pentru anonim_4396):

Pe dinafara, nu pe interior!
Si, apropo, daca sunt 12 gradea afara, nu au de ce sa se abureasca pe nici o parte.
Termopanele, toate sunt autentice. Doar ca sunt bine lucrate sau prost lucrate.

| Iote explică (pentru anonimg):

Dar oare baga ei toti argonul?

| anonimg a răspuns (pentru Iote):

Gazul respectiv îl bagă firma care face geamul/sticla.
Într-o localitate sunt mulți producători de termopane, dar doar 1 sau 2 sunt cei care fac sticla.
Fără gaz ar exista picături de apă între foile de sticlă. Și chiar dacă s-ar usca, ar rămâne pătate și nu ai cum să le ștergi. De aceea este important acel gaz, pentru că împiedică formarea condensului.
O persoană care are astfel de probleme, să meargă la o firmă de termopane; aceștia vin acasă, măsoară foaia de sticlă și tot ei vor da comandă de o nouă foaie de geam calitativă, apoi vin acasă și o înlocuiește pe cea veche în două minute (nu știu dacă se mai poate băga sau nu gaz în cea veche; dar poate să se intereseze).

| Iote explică (pentru anonimg):

Ma gandeam ca unii fac "economie" nepunand gazul. Dar daca e asa cum spui, inseamna ca il pun.
Apropo de "producatori de termopane", am observat ca unii le cumpara de la altii si doar le monteaza. Montat, e un fel de a zice. Le arunca pe perete si apoi chemi zidar si ce mai ai nevoie.

| Iote explică (pentru Iote):

Vecina, se va descurca. Are barbat jandarm happy Dar pe mine ma interesa fenomenul. Invat si eu din pataniile altora. Merci.

| anonimg a răspuns (pentru Iote):

Posibil ca atât sticla cât și gazul să difere calitativ unele față de altele, și deci să fie o diferență de preț.
Poate că montatorii de termopane cunosc acest aspect și nu le spun clienților care caută reduceri sau un preț cât mai mic. S-a ajuns până acolo încât în profilul de termopan să nu se mai introducă acel profil de metal. Am văzut acest lucru la o casă unde ușa de termopan de la exterior s-a încovoiat foarte mult și nu mai atingea chederul de sus și de jos.
Apoi un termopan se calează și el și se reglează cu cheia imbus acolo unde este nevoie, în afară de faptul că trebuie pus în poloboc.

"Am observat ca unii le cumpara de la altii si doar le monteaza". Termopane gata făcute se găsesc și în magazinele mari. Important este ca toți clienții să cunoască calitatea produselor.