anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am mostenit o casa cu gradina cu o suprafata de 457 mp, eu detinand 100/457 mp iar restul apartine statului. Din auzite am aflat ca asa s-a facut inainte de 1990 ...eu sincer nu stiu ce si cum, insa as dori sa stiu, daca va rog, ce e de facut in aceasta situatie? Pe unde sa umblu si cat ma costa sa trec si restul terenului pe numele meu?

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Poti solicita proprietarului sa ti-l vanda. In cartea funciara ar trebui sa fie trecut daca terenul este proprietate publica de stat sau proprietate privata de stat ori este proprietate publica sau privata a unitatii administrativ-teritoriale (a judetului, municipiului, orasului sau comunei, dupa caz).
In functie de proprietar trebuie sa te adresezi prefectului sau consiliului judetean sau local.

5 răspunsuri:
| kopli a răspuns:

Nu esti deloc clar. De unde ai mostenit? De la parinti? De unde stii ca detii doar 100 mp? Ce acte ai, inclusiv pentru cei 357 mp?

| Tina1999 a răspuns (pentru kopli):

Tatal meu a murit...si am facut la notar succesiunea. Acum s-a trecut pe numele meu tot ce avea, iar in cartea funciara scrie proprietari: Eu si statul roman ...si acolo scrie cat detin eu, respectiv cat detine statul.

| relian a răspuns (pentru Tina1999):

Asa pai si tu vrei sa iei pamantu stautului sau ce anume? Daca pe act scrie ca e terenu statului, nu ai cum lua terenu ala, tu primesti doara ce e trecut la tine.Chestia ciudata e cum de sunt trecuti 2 pe un act, adica nu-i ciudat, se poate, cel putin eu am vazut dar 2 persoane fizice, nu am vazut o persoana fizica si statu trecut pe acelasi act. DNute si intreaba un notar.
Si cei aia 100/457? vad ca le faci varza, macar baga si o rata deasupra, poate mancam si noi varza cu rata laughing
Deci nu umbli nicaeri, te duci la un notar cu actu cel ai.si fara sa platesti nimic notaru o sa iti spuna cat e ceasul laughing adica ce teren ai tu, Restu ca tu vrei sa i/ei terenu statului si cum, intreaba pe notar.Bafta

| Tina1999 a răspuns (pentru relian):

Era clar ce ii aia 100/457 din moment ce am specificat clar ca 457 mp e suprafata helăău, dar in fine. Erau ceva legi inainte de 1990, de aia 100 mp sunt pe numele meu, restul pe al statului. Notarul a zis ca se poate rezolva cu un avocat. Cei care au trait pe vremea comunismului au avut de-a face cu asa ceva si au rezolvat cu primaria. Eu totusi am zis sa intreb si aici ca poate este tare unu care stie. tongue