Poti solicita proprietarului sa ti-l vanda. In cartea funciara ar trebui sa fie trecut daca terenul este proprietate publica de stat sau proprietate privata de stat ori este proprietate publica sau privata a unitatii administrativ-teritoriale (a judetului, municipiului, orasului sau comunei, dupa caz).
In functie de proprietar trebuie sa te adresezi prefectului sau consiliului judetean sau local.
Nu esti deloc clar. De unde ai mostenit? De la parinti? De unde stii ca detii doar 100 mp? Ce acte ai, inclusiv pentru cei 357 mp?
Asa pai si tu vrei sa iei pamantu stautului sau ce anume? Daca pe act scrie ca e terenu statului, nu ai cum lua terenu ala, tu primesti doara ce e trecut la tine.Chestia ciudata e cum de sunt trecuti 2 pe un act, adica nu-i ciudat, se poate, cel putin eu am vazut dar 2 persoane fizice, nu am vazut o persoana fizica si statu trecut pe acelasi act. DNute si intreaba un notar.
Si cei aia 100/457? vad ca le faci varza, macar baga si o rata deasupra, poate mancam si noi varza cu rata
Deci nu umbli nicaeri, te duci la un notar cu actu cel ai.si fara sa platesti nimic notaru o sa iti spuna cat e ceasul adica ce teren ai tu, Restu ca tu vrei sa i/ei terenu statului si cum, intreaba pe notar.Bafta
Era clar ce ii aia 100/457 din moment ce am specificat clar ca 457 mp e suprafata helăău, dar in fine. Erau ceva legi inainte de 1990, de aia 100 mp sunt pe numele meu, restul pe al statului. Notarul a zis ca se poate rezolva cu un avocat. Cei care au trait pe vremea comunismului au avut de-a face cu asa ceva si au rezolvat cu primaria. Eu totusi am zis sa intreb si aici ca poate este tare unu care stie.
anamariapetronela întreabă: