| marcelinio11 a întrebat:

Am o pompa submersibila si s-a crapat plutitorul, stie cineva daca se poate schimba, sau se poate lipi?
Date tehnice:

-Pompa de
capacitate de 1.0 - 5.0 (m3 / h),
cap de total de 50 - 150 (m)
- Motor
de putere: 0.25 - 0.75 KW (singura faza)
Putere: 1.1 la 1.5 kW (trifazat)
Clasa de izolare: B
Grad de protecţie: IP58
diametru maxim: φ 94.5 - 127 mm
Temperatura maximă a lichidului: 35 ° C

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Plutitorul se poate lipi fara probleme sau inlocui cu unul de aceeasi marime...vezi sa fie lipit etans, il bagi in apa si incerci daca intra inainte de conectare... daca intra apa nu va mai pluti

| marcelinio11 explică (pentru anonim_4396):

Multumesc pentru raspuns. Deci plutitorul nu afecteaza pompa daca in el intra apa, adica pompa va functiona si fara plutitor?

| anonim_4396 a răspuns (pentru marcelinio11):

Nu,plutitorul e un intrerupator electric etans, daca intra apa in el face scurtcircuit...incerci daca intra apa fara sa-l conectezi la priza

Mii de multumiri.

| anonim_4396 a răspuns (pentru marcelinio11):

Cu placere

Te rog sa imi spui daca pot sa las pompa submersibila in apa in timpul iernii? Mi-a zis cineva ca nu ar fi indicat. De ce? Multumesc anticipat.

| Arthur a răspuns (pentru marcelinio11):

Eu am lasat-o in permanenta in apa din fantana fara probleme. Si acest lucru pe durata catorva ani.

18 răspunsuri:
regis
| regis a răspuns:

Poate ar fi mai simplu sa infasori plutitorul intr-o punga de plastic, bine stransa in jurul cablului si etansata cu banda adeziva.
Pompa poate functiona si cu plutitorul legat in pozitia superioara, insa cred ca odata ce patrunde apa exista risc de electocare.

| marcelinio11 explică (pentru regis):

Multumesc.

| marcelinio11 explică (pentru regis):

Am infasurat plutitorul intr-o punga de plastic, bine stransa in jurul cablului si etansata cu banda adeziva, iar crapaturile le-am acoperit cu silicon. Multumesc mult.

| Arthur a răspuns:

Trimite modelul.

Ai aici : http://www.practicmagazin.ro/cautprodus-plutitor+pompa+submersibila.html
Dar te sfătuiesc să o facă un electrician autorizat. Cel crăpat se poate lipi cu diferite substanţe ( printre care şi siliconul sanitar ) dar există riscul ca apa să se infiltreze, apărând scurgeri de curent.

| marcelinio11 explică (pentru Arthur):

Multumesc mult.

Pentru puţin. Dacă nivelul apei s-ar menţine constant se putea renunţa la plutitor, dar în mod normal nu se întâmplă aşa.

| marcelinio11 explică (pentru Arthur):

M-am gandit la chestia asta, dar fantana nu s-a folosit de 3 ani si dupa ce o golesc pentru ca apa e murdara, apoi urmaresc nivelul apei in asa fel incat sa nu mai foloseasca plutitorul. Spune-mi te rog pompa trebuie sa stea tot timpul in apa dupa ce am folosit-o deja?

Nu neapărat. Nu este necesar să stea în apă, dacă nu-ţi pică greu să tot o mişti o poţi scoate din fântână după ce o foloseşti.

| Ciuhat_Florin_1971 a răspuns (pentru Arthur):

Buna stie cineva de pe aici cum se demonteaza o pompa submersibila WTX 6000-36?

| marcelinio11 explică:

Model: QGD3