Ai aici : http://www.practicmagazin.ro/cautprodus-plutitor+pompa+submersibila.html
Dar te sfătuiesc să o facă un electrician autorizat. Cel crăpat se poate lipi cu diferite substanţe ( printre care şi siliconul sanitar ) dar există riscul ca apa să se infiltreze, apărând scurgeri de curent.
Pentru puţin. Dacă nivelul apei s-ar menţine constant se putea renunţa la plutitor, dar în mod normal nu se întâmplă aşa.
M-am gandit la chestia asta, dar fantana nu s-a folosit de 3 ani si dupa ce o golesc pentru ca apa e murdara, apoi urmaresc nivelul apei in asa fel incat sa nu mai foloseasca plutitorul. Spune-mi te rog pompa trebuie sa stea tot timpul in apa dupa ce am folosit-o deja?
Nu neapărat. Nu este necesar să stea în apă, dacă nu-ţi pică greu să tot o mişti o poţi scoate din fântână după ce o foloseşti.
Multumesc pentru raspuns. Deci plutitorul nu afecteaza pompa daca in el intra apa, adica pompa va functiona si fara plutitor?
Poate ar fi mai simplu sa infasori plutitorul intr-o punga de plastic, bine stransa in jurul cablului si etansata cu banda adeziva.
Pompa poate functiona si cu plutitorul legat in pozitia superioara, insa cred ca odata ce patrunde apa exista risc de electocare.
Nu,plutitorul e un intrerupator electric etans, daca intra apa in el face scurtcircuit...incerci daca intra apa fara sa-l conectezi la priza
Am infasurat plutitorul intr-o punga de plastic, bine stransa in jurul cablului si etansata cu banda adeziva, iar crapaturile le-am acoperit cu silicon. Multumesc mult.
Te rog sa imi spui daca pot sa las pompa submersibila in apa in timpul iernii? Mi-a zis cineva ca nu ar fi indicat. De ce? Multumesc anticipat.
Buna stie cineva de pe aici cum se demonteaza o pompa submersibila WTX 6000-36?
Eu am lasat-o in permanenta in apa din fantana fara probleme. Si acest lucru pe durata catorva ani.
Gass93sv întreabă: