| LaviniuA a întrebat:

Ati avut vreodata purici in casa? Am gasit odata cand m-am intors de la un salon unde m-am tuns...

Daca vecinii au animale in casa, puricii se pot raspandi in tot blocul din cauza lor (ca gandacii de bucatarie)?

Nu reusesc sa identific cauza. Boschetara nu sunt.

Răspuns Câştigător
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Spre deosebire de indivizii care au ajuns sa apare animalele mai mult decat oamenii eu spun ca de pe animale se iau. Puricii (Ordinul Siphonaptera) 94% paraziteaza mamiferele si deci si oamenii. Doar cei de pe pasari nu se iau pe oameni.
Gazdele puricilor sunt oameni si animale trecand foarte usor de la una la alta. Cand eram copil, stateam la bunici, si puricii de pe caine si pisici au trecut pe noi. A trebuit sa dam cu DDT (era un praf care nu se mai fabrica pentru ca se zice ca ar fi cancerigen, dar era cel mai bun.) si asa am scapat. Pe caine si pisici am pus niste palnii de plastic, facute de bunicul meu, ca sa nu se linga. Asa ca este posibil ce ai spus tu. Intreaba la farmacii si, in special cele veterinare, ce produse au. Recomanda si vecinilor sa faca la fel. Daca nu du-te la inspectia sanitar veterinara si depune o reclamatie!

9 răspunsuri:
| Kaonashii a răspuns:

Am avut si eu dar nu sunt purici de animale, sunt alt tip de puric de om sau de praf oricum alta specie
Puricii de animale nu stau pe oameni, altfel am avea toti purici la cate animale sunt pe afara nedeparazitate
Eu am avut pentru ca au ramas in casa de la fostii chiriasi si am scapat de ei cu o solutie nontoxica de la farmacie parca, cu care am dat zilnic o perioada lunga de timp prin toata casa inclusiv pe pat covor pentru ca se ascundeau in crapaturi si prin fotolii, unde gaseau pliu se bagau, inclusiv cearceaf
A fost groaznic cand mi-am dat seama ca se plimba pe mine noaptea si am vrut sa plec direct si sa dorm la hotel dar cred ca i-as fi luat cu mine oricat mi-as fi calcat hainele
Erau perversi rau happy

| iulia0514 a răspuns:

Poate nu sunt purici, te-ai gândit ca poate ai adus musafirii de la salon (păduchi)? Și da purici se pot răspândi în toată clădireahappy

| gigite a răspuns:

Daca la subsolul blocului sunt pisici si/sau sobolani si soareci ii ei pe picioare si se simt cand ajungi in apt. De asemenea pe strada de pe trotuare unde circula pisici si sobolani din spatiile verzi.

| LaviniuA explică (pentru Kaonashii):

Am auzit si eu odata asta de la un veterinar, ca puricii de pe animale nu se iau la om... in fine nu stiu ce sa cred.

Salontanul
| Salontanul a răspuns (pentru LaviniuA):

Https://www.doc.ro/......-pentru-om Acel veterinar a facut facultatea la FR. Nici scoala nu mai este ce a fost.
https://metropolispest.ro/tot-ce-trebuie-sa-stii-despre-purici
https://thevets.ro/purici-la-caini-si-pisici/

Răspuns utilizator avertizat
| popescuhertz a răspuns:

Da, puricii se pot raspandi prin intermediul animalelor de companie. Ei sunt atrasi de caldura si de mirosul de piele umana, asa ca pot fi gasiti in orice loc unde exista oameni sau animale. Puricii pot ramane in haine sau in paturi sau pot fi transportati de la o locuinta la alta prin intermediul animalelor de companie. De asemenea, ei pot fi adusi in casa prin intermediul obiectelor care au intrat in contact cu puricii, cum ar fi hainele sau mobilierul.

Daca vecinii tai au animale in casa, ar putea fi o cauza posibila pentru aparitia puricilor in locuinta ta. Totusi, ar trebui sa verifici si alte posibile surse, precum hainele sau mobilierul care au intrat in contact cu puricii sau au fost pastrate in apropierea puricilor. Daca ai probleme cu puricii, ar trebui sa iai masuri pentru a-i elimina cat mai repede posibil, deoarece pot provoca mancarimi si pot transmite boli.

| LaviniuA explică:

Ms TPU. Puricii sa va sarute.

| Gugustelut a răspuns:

Depinde, in unele blocuri nu se raspandesc ca ii mananca furnicile.

Kiss love!