Se numeste socata. Intr-un borcan mare pui socul cu apa, mult zahar si lamaie taiata. Se amesteca bine pentru a se topi zaharul si se lasa la soare mai multe zile. Asta e socata
Am făcut socată dar în unele cazuri s-a transformat în vin cred, că mă amețea prima dată și mă gândeam de ce naiba îmi e somn de la ea, eram confuz și nu știam dar a doua zi sau a treia am băut și m-am cam îmbătat din greșeală.
Anyway, era rețeta aia în care pui și drojdie, dar așteptă răspunsuri mai bune.
))))))) tare. Cred că trebuie doar lăsat mai multe zile
pe net am găsit rețete în care se pune vin alb, dar eu nu-mi amintesc să fi pus bunică-mea așa ceva când făcea.
Dacă în următoarele zile o să te iei aiurea pe TPU o să știu de ce
Dacă ai ști tu de câte ori am comentat pe site beată împrăștiată toată pe aici... ))
Cred că la fel ca la orice alt vin. Cum faci vin de stafide, de exemplu? Sau de măceşe? Pui apă peste fructe, zahăr şi drojdie. Nu cred că trebuie plecat de la socată, pentru că aia are şi lămâi, ci simplu, pui apă, zahăr, flori de soc şi drojdie. Florile de soc le scoţi după vreo săptămână, după ce şi-au lăsat aroma, să nu stea acolo când începe fermentaţia. Iar zahăr nu ar trebui pus după ureche, există hidrometru şi cu ăla citeşti concentraţia.
nu am observat, dar am făcut și eu de astea, nu îmi funcționa creierul chiar bine dar ce să facem, se mai întâmplă.
Oricum la câte citesc uneori pe aici cred că e mai sănătos să stai beat pe site.
Da, facea maica-mea cand eram tanar, era EXTRAORDINAR DE BUN
si NU se tine afara, decat daca nu vrei suc de soc ci vin
asa ca tine-l inauntru, la racoare si intuneric
oricum, nu mai tin minte reteta, dar google uber alles:
https://www.google.com/search?q=cum+faci+suc+de+soc
ideea e ca TREBUIE sa pui cantitatile care trebuie pentru bidonul in care il faci, prea mult iese prea dulce sau vin, prea putin o sa fie frustrant ca pare apa ametita putin si atat
In casa n-am mai facut de multi ani, dar am mai consumat pe la unele restaurante. Este o bautura excelenta.
Cand eram mai mic exista in comert la noi si o Fanta Shokata ceva. Pana si aia era o mica bucurie a vietii
Mi-as dori sa pot bea tot anul asa ceva, dar siropurile care se mai gasesc prin supermarket nu sunt nici pe departe acelasi lucru.
E sezonul acum, se găsesc flori pe toate străzile, ai putea să profiți
anonim_4396 întreabă: