| anonima237 a întrebat:

Am nevoie de ajutor urgent!
Detin o casa la tara pe care mi-ar placea sa o reconditionez, casa are mai mult de 70 de ani si are o problema majora. Peretii acesteia sunt sunt umezi, iar undeva, in spatele casei se poate observa prea bine cum apa iese de sub casa, Trebuie sa mentionez ca casa este situata la marginea unei mici coaste si ca nu cu mult mai sus de aceasta se afla o fantana nefolosita de mult timp.
As vrea sa stiu cauzele acestui lucru, dar si soltii sau un specialist in domeniu, pe cine sa contactez mai exact?

8 răspunsuri:
| zilog a răspuns:

Se ia o sufă de bicicletă se găsește la metru la dedeman
se cumpără un vinci de 10 tone
https://www.1234.ro/ro/bt-10-t.html
se face un lasou in jurul casei
https://www.google.com/......ps?/imgres

exact ca la spânzurătoare
un laț dinăla din care tragi si el se strânge tot mai tare
și strângi tare cu vinciul până când curge toată apa din pereții acelei case



SAU SOLUȚIA OAMENILOR DIN SOCIETATEA DE CONSUM SIMPLĂ PE CARE DAI BANI SI SE CONSUMA DAR SCOATE APA PE LOC DIN PERETI

se cheamă dezumidificator si se găsește la Dedeman
costa cam 60 lei dar meirta
jur ca intr-o săptămâna iti un singur dezumidificator in fiecare camera
iti va absorbi macar 1 litru de apă
garantez pentru asta
https://www.dedeman.ro/....../p/5000318

| anonimg a răspuns:

Cred că este nevoie de un studiu geotehnic (sau de părerea unui inginer hidrotehnic).
Nu știu dacă acesta se ocupă cu așa ceva, dar nu te costă nimic să îl contactezi sau să te îndrume la un alt specialist:
https://m.youtube.com/watch?v=yKmS-xSW8VI
Să nu te sperii nici dacă ți se va spune ca să nu mai investești în acea casă.

regis
| regis a răspuns:

Pentru a elimina efectul, un dezumidificator face minuni. Dar nu unul cu pastile, ci unul electric, care scoate si 10 litri in cateva ore. La fel se poate proceda cu o clima, care are si functie de dezumidificare.
Pentru a inlatura cauza, singura solutie este un dren in jurul casei. Se sapa un sant de jur imprejur, in care se pune o teava de canalizare cu gauri sau fante taiate cu flexul, se inveleste in geotextil si se acopera cu sort. Bineinteles se va da o panta, in functie de natura terenului, astfel incat toata apa sa se scurga natural la vale. Daca nu este posibil, in cel mai jos punct se face un camin in care se monteaza o pompa submersibila cu plutitor.

| TamplaruAnisoara a răspuns:

Căuta un om căutător de izvoare. El îți va găsi izvorul unde a fost vechea fântână. Sapa din nou fântână la loc si astfel apa se va strânge in fântână si nu se mai împrăștie in jurul ei. Daca are cădere pune o țeavă si ca sa curgă apa din fântână fiindcă daca nu este folosita când se va umplea fântână din nou va da in laturi. Si astfel se va usca atât locul din jurul fântânii cat si casa. Succes!

| cristi202 a răspuns:

Apa de pe coasta, care se stringe de pe urma ploilor, se infiltreaza prin sol si se stringe la baza casei. De aceea, probabil pinza de apa freatica e probabil foarte sus, e destul sa sapi in adincime cit adincimea a una-doua cazmale si sa dai de ea. Poti face un test sa vezi de e asa. Mai grav e daca casa e construita deasupra unui izvor de apa, e posibil sa fie asa, daca e cum zici ca se vede cum apa iasa de sub casa.
Casele vechi nu au fundatie, sau o au foarte slaba, ceea ce faciliteaza infiltrarea apei in pereti, si de aceea peretii sunt uzi.
Cei ce ti-au zis sa iti iei dezumidificator nu au stiut ce zic, nu va face fata, peretii se uda mai repede decat scoate apa dezumidificatorul. Sunt uzi in profunzime.
Ce e de facut? Nimic. Ca sa scapi cu adevarat, casa are nevoie de o fundatie noua, facuta cum trebuie. Se poate face, dar ia mult timp si nu e deloc usor, trebuie sapat sub peretii casei si turnat beton ca sa se realizeze fundatia. Cine e meserias in domeniul consolidarilor iti va spune ca nu merita. Mai bine o demolezi si o construiesti de la capat, ar fi mult mai usor si mult mai bine.
M-as bucura sa ma insel, dar cred ca un specialist iti va spune ce ti-am zis si eu. In experienta mea in constructii am dat peste cateva asemenea, si vorbesc din experienta.

| cristi202 a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

Ai auzit de pinza de apa freatica? Ea contrazice ce zici. Daca sapa vechea fintina, apa nu se stringe in fintina si sa nu se imprastie in jur, apa se stringe in fintina pentru ca exista acea "pinza", izvorul e de fapt un loc unde apa isi face mai usor loc sa iasa in fintina, dar, oriunde ai sapa, doar in stinca de la munte nu, la o anumita adincime dai de un izvor de apa, iar nivelul apei din fintina e cel al pinzei de apa freatica, izvorul nefiind altceva decat deschiderea la acea apa.

| TamplaruAnisoara a răspuns (pentru cristi202):

Eu vorbesc din experienta. Vecinul din dreapta mea avea ceva asemănător. Curțile noastre sunt la șes, dar grădinile din spatele curților sunt pe panta. Vecinul din dreapta avea curtea tot mlaștină, la fel si curtea mea si a vecinei lui din dreapta. De câțiva ani nepotul moștenitor a săpat o fântână si apa se strânge in ea. Nu e din izvor, curge din lateral la doar 1 metru adâncime pe doua locuri, si curge fie ca ploua fie ca nu. Dar el o pompează mereu pentru ca are animale si o introduce in o alta fântână dar care nu are apa, caci locuieste vizavi.

| cristi202 a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

Experienta presupune n cazuri studiate. Multe. Nu doar al vecinului. Oricum, nu infirmi ce am zis eu.