| DjSannan a întrebat:

Buna cine imi poate spune daca un Sistem solar complet de incalzire si apa calda se poate monta si la bloc? Si daca este nevoie de aprobare sau nu?

5 răspunsuri:
| UnOhm a răspuns:

Se poate instala

regis
| regis a răspuns:

Sistem complet de incalzire... mai greu. De apa calda nu e mare lucru, dar pentru incalzire iti trebuie multe panouri si capacitate de stocare mare.
Banuiesc ca te-ai gandit sa il amplasezi sus pe bloc, caz in care ai nevoie evident de acordul proprietarilor.

| DjSannan explică (pentru regis):

Iti trebuie o camera tehnica principalul ca sa ai unde pune boilerul si restul, nu sus pe bloc ci la capatul blocului unde stau si eu pe partea aceea nu sunt geamuri deloc, acolo nu ar incurca pe nimeni sau langa geam, sau sub geam si nu iti trebuie pentru incalzire multe panouri uite aici un link sa vezi
http://www.panourisolare.com/......apa-calda/

regis
| regis a răspuns:

Ma rog, eu ma bazez pe logica, nu pe marketingul vanzatorilor de panouri. Iar logica imi spune ca iti trebuie multe, pentru ca iarna, cand ai nevoie de incalzire, beneficiezi doar pentru cateva ore de lumina solara, iar tu ai nevoie de caldura pe toata durata zilei. Asta inseamna sa produci si sa stochezi o cantitate foarte mare de caldura, ceea ce necesita si spatiu si multi bani. Nejustificat de multi, dupa parerea mea.
PEntru apa calda e suficient un panou cu un rezervor termoizolat, care nici acela nu e foarte ieftin, iar economia facuta este destul de mica, astfel ca e nevoie de foarte multi ani pentru recuperarea investitiei.

| DjSannan explică (pentru regis):

Pai si eu spun ceea ce am vazut la cineva si tot asa pentru apa calda si caldura...dar na sti cum e acest domeniu e necunoscut pentru multi sau multi nu stiu cu ce se mananca, in fine oricum mersi pentru raspuns