O să fiu scurt. Rezistența unui imobil nu este dată de materialele de construcții.
Altceva determină rezistența construcției.
Cel mai important lucru este amplasamentul. Dacă e zonă plată, zonă deluroasă, de munte, zonă predispusă sau nu inundațiilor.
Apoi este vorba de analiza geodezică a locului de amplasare a imobilului. Verficarea la o adâncime de minim 5 - 7 metri pentru a vedea dacă nu trece un izvor subteran, pentru a vedea compoziția solului.
Rezistența este dată de calitatea materialelor de construcții și a mânei de lucru la fundație, care trebuie să aibă cel puțin o grosime de 1 metru și o înălțime față de cota 0(zero) de minim 50-80 cm.
Rezistența e dată de calculul de rezistență a stâlpilor interiori, grinzilor în funcție de suprafața utilă totală și suprafața fiecărei camere.
Iar, în timp s-a dovedit că au rezistat la fel de bine construcții din lemn bine îngrijite, construite, dar și construcții din piatră.
Deci, cine va spus că doar o construcție din beton, bca e rezistentă v-a mințit.
Lemnul este supus, dacă nu este tratat corespunzător, cariilor lemnului, iar o construcție din beton e supusă coriziunii apei, fierul beton supus ruginii, în interiorul locuinței apare mucegaiul.
Deci, fiecare tip de construcție are avantaje și dezavantaje!
Graphisoft Archicad,
ChiefArchitect,
AutoCAD Architecture,
Revit Architecture,
Nemetcheck Allplan,
Ashampoo 3D CAD,
Ashampoo Home Design,
Corel CAD
Planner 5D
Homestyler
Dar cel mai mult recomand
SketchUP
E gratuit, e destul de intuitiv, usor de invatat, gasesti multe tutoriale pe Youtube, te lasa sa realizezi ce doresti, spre deosebire de celelalte programe gratuite.
Pentru calculul materialului ai intai nevoie de schita 3d si 2d, sa cunosti lungimile peretilor interiori si exteriori, si inaltimea zidurilor, precum si golurile de usi, geamuri, grosimea zidurilor, etc
Apoi poti face o foaie de calcul in Excel.
Am eu facute daca vrei, dar nu sunt momentan acasa.
Cam târziu v-ați trezit pentru construcția unei case. Așteptați până la anul, poate se mai liniștește piața materialelor de construcții și scad prețurile.
Observ de asemenea, că doriți o casă din multe materiale legate de ciment. Nu încercați și o locuință neconvențională, din lemn, din prefabricate. Mai ieftin, mai rapid de construit, mai caldă, în cazul locuinței din lemn.
Îmi doresc o casa rezistență în timp. Nu vreau ca peste vreo 10 ani sa trebuiască sa fac anumite retușuri lemnului sau sa am probleme cu ea. De aceea vreau sa fie fin bca, ciment, ceva rezistent.
Https://floorplanner.com/home/dashboard Se poate lucra online si se poate plati pentru a putea face o casa si cu etaj. Desi nu iti estimeaza valoarea materialelor. Oricum cu designul facut in program, poti pune apoi pe hartie la cati mp ai fiecare camera si sa mergi la magazinele de profil si sa intrebi preturile, doar asa iti dai seama cat te ajunge o casa fara mana de lucru.