De regula, orice lucrare in cimitir se face cu aprobarea administratorului. Dar nu cred ca o sa spuna nimeni nimic daca plantezi pomi acolo unde nu se prevad locuri de veci sau acolo unde nu incurca desfasurarea activitatilor. In cimitirele mai vechi am vazut copaci mari.
La mine in sat s-au tăiat toți pomii și arborii pe motiv că necesită curatenie, cad fructe, frunze, trebuiesc cosmetizați plus că de abia găsesc pe cineva ca să tindă iarba.
Initiativa ta este buna insa nu ai voie sa aduci modificari de nicio natura asupra unui teren care nu iti apartine, uneori si cand iti apartine si tot nu ai voie sa faci modificari daca ele sunt contrare legii sau necesita aprobari din partea unor institutii, cum ar fi construirea unui garaj etc
Pe scurt, nu planta nimic.
Eu nu stau sa caut pe lege, invat din ceea ce ma inconjoara, iar la ceea ce am scris mai sus am plecat de la premisa celor care au fost amendati pentru ca au asfaltat gropile din sosea de exemplu, desi ei au facut ceva bun, iata ca legea nu permite acest lucru, de ce? probabil pentru ca cei care au facut acest lucru nu sunt de specialitate, nu au aprobare si in plus nu sunt administratori ai drumului respectiv.
Deci orice faci de capul tau si contravine legii este sanctionat, uneori dureros cu dosar penal.
Initiativa ta este buna, dar sa o aplici in alta parte.De ce ai initiative doara legat de biserica?
Poti avea initiativa sa plantezi copaci pe un deal,acolo unde nu se poate cultiva altceva.
Poti avea initiativa sa mergi sa cureti malurile unui riu,pungi,etc plastic in general.
Daca spui primariei,uite eu vreau sa curat pe la m,arginea satulu,a orasului, vreau sa fac curat pe malurile riului, te asigur ca nor sa zica aia ca nu te lasa
Dao la jalea de biserica, sa faca biserica ca are malai, daca nu-s aia interesati, primaria de ce ar fi?
Parca BOR spunea ca biserica e a lor nu-i-a statului, desi este a statului, nu trebuie statu sa bage bani intr-o institutie nerentabila, in ceva ce nu foloseste nimanui la nimic.
Biserica este o chestie asa de moft, sau cum sa-i zic, te duci cand nu ai ce face nu-i ceva necesar.
Nu trebuie vazut asa lucrurile dar in fine. eu prin gradina pe la mine pot ajunge in cimitir si as planta acolo pentru ca ii foarte gol cimitirul, are 3 tuia pe care i au pus oameni pe morminte, ar putea fi un loc mult mai frumos chiar daca este un cimitir
E bun,dar baga ceva copaci inalti, thuia nu-i bun, incurca locu. Trebui copaci care se inalta sus, asa pot trece pe sub el si oameni si masini, orice sar deplasa pe acolo.
Am vazut in alte tari in cimitire, dar copaci f mari, suflecati asa inalt, ai putea sa pui ceva de genul asta.
Poti sa pui un tei, ala se preteaza sa il urci f sus, face si flori, miroase si bine, are ramuri elastice, in caz de se rupe, nu cade sa faca daune, ramane asa atirninde.
Am vazut stejari, dar aia cresc f incet, teii is buni si-o pentru insecte, maninca alea nectra, albine etc.
Daca tot vrei neaparat in cimitir baga, dar trebuie sa vorbesti cu cel care raspunde de cimiturul ala, cu popa ori care e pe acolo sef de trib, sa nu te trezesti ca vin aia sa te ia la rost.