| francut a întrebat:

Reiau intrebarea:
Am inlocuit bateria de la apa, in bucatarie. Dar am constatat ca are un miros intepator, toxic. Prima data am crezut ca este din cauza ambalajului. Apoi, am vazut ca si apa care vine (rece sau calda) are acelasi miros, dar si un gust intepator. Am lasat-o cateva zile sa curga, sperand sa se curete. Nu s-a curatat.
Mentionez: la baie nu exista aceasta problema. Nici la apa rece, nici la apa calda. Am centrala termica si apa calda, la baie, vine curata deoarece nu trece prin bateria de la bucatarie (logic!).
Am spalat bateria cu tot ce am prin casa, inclusiv alcool sanitar. Nu s-a curatat. Mai mult, dimineata, toata bucataria e imbacsita de mirosul de la baterie.

Am mers in alte magazine, sa cumpar alta baterie. Indiferent de firma, toate sunt la fel. Din ce cauza? Si cum se poate curata, ca sa vina apa curata?
As ruga sa nu-mi mai raspunda copii care nici nu stiu cum arata o instalatie de apa. Multumesc.

Răspuns Câştigător
| Harlequin a răspuns:

Verifică cartuşul de plastic din baterie, scoate-l afară şi veizi dacă are un miros specific sau bagă-l în apă curată verificănd după gustul.

Sunt curios la ce magazine ai fost şi care este marca respectiv preţul bateriilor.

24 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

Am amai văzut postarea odată. Eu nu cred că TOATE bateriile au mirosul ăsta pe care îl prezinți. Poate ai vreo sensibilitate deosebită la vreun compus chimic (substanță, material, componentă) prezent pe țeava de la centrală spre bucătărie (doar acea secțiune). Alceva chiar nu stiu.

| francut explică (pentru sierra1):

Nu toate. Sau, toate in ultimul timp. La cele vechi nu am avut problema asta.
Si iar nu ai citit, si iar ma enervezi. Unde spun ca numai la apa calda?

| ziftode a răspuns:

Sincer, iei o sticla cu apa cu dop mic (Gatorade de ex.) o umplii cu apa si la magazin bagi putina apa in baterie (nu o sa moara nimeni d'aia ca nu strici nimic) si vezi cum miroase, din ce spui tu bateria contine un plastic foarte, FOARTE prost si care e toxic, am avut asa o husa de telefon.

iar "toate" miros asa ma cam indoiesc, presupun ca numai un anumit model sau un anumit producator, asa ca du-te la un magazin mai bun, nu in piata sau la coltul strazii, cum ar fi Dedeman, au si ei produse ieftine.

| francut explică (pentru ziftode):

Nici nu e nevoie sa torn apa. Cum deschid cutia, simt mirosul. Asta am vazut abia dupa ce am patit-o.
Am cumparat de la Praktiker si am verificat la Leroy-Merlin si Dedeman.

| francut explică (pentru Harlequin):

Am cumparat de la Praktiker si am verificat la Leroy-Merlin si Dedeman.
Cat despre cartus... trebuie sa chem iar instalatorul. Eu nu stiu cum se face si nici nu am sculele necesare.
Dar, s-ar putea sa ai dreptate, sa fie plasticul acela.

| Harlequin a răspuns (pentru francut):

Există tutoriale ca şi acesta https://youtu.be/cZcOf0ev4oc
Recomand o cheie reglabilă/franceză în locul mox-ului. Două şurubelniţe şi o cheie reglabilă te ajuta destul de mult prin casa.

PsihoSex
| PsihoSex a răspuns (pentru Harlequin):

Ce cartus de plastic?! Poate ai o schema sau un link. Multumesc!

| Harlequin a răspuns:

Am uitat ceva, nu este cumva şi o punguţă mică de silicat în cutia cu care vine robinetul? Asta ar explica mirosul simţit la fiecare robinet.

| francut explică (pentru Harlequin):

Nu, nu a avut. Am suspectat si eu hartia de ambalaj. Dar acum...

| sierra1 a răspuns (pentru francut):

Nu trebuie să te enervezi, Faci riduri, Eu incerc să-ti dau o explicatie sau solutie.

Ziceam: poate ai ceva pe țeava de la centrală PÂNĂ spre robinetul de bucătărie (doar acea secțiune). Zica asta pentru ca nu sunt copil care nici nu stie cum arata o instalatie de apa.

Multumesc.

| ALGator a răspuns:

Intrebari pentru lucruri care par sa nu rezulte prea clar din descrierea ta (sau mi-a scapta mie)
- ai verificat ca apa de la bucatarie, fara bateria montata, e curata, fara miros?
- apa care curge din baterie e curata fara miros? Daca da, inseamna ca te poti sinchisi mai putin de mirosul unei baterii care nu afecteaza calitatea apei.
In general cuaza mirosurilor in are sau apa e greu de stabilit.

PsihoSex
| PsihoSex a răspuns (pentru francut):

Multumesc, am mai invatat si eu ceva, mono inca nu am montat. Cat traieste omu-nvata!

| francut explică (pentru sierra1):

Parca o faci intentionat! Daca nu ai citit, hai sa mai scriu o data pentru tine: si la apa rece dar si la apa calda, la bucatarie, apare problema. Nu apare la baie, nici la calda, nici la rece. Apare doar unde am schimbat bateria. La apa care trece prin acea baterie.

| sierra1 a răspuns (pentru francut):

Omule, nu poți să zici ca n-am incercat să-ți dau un eventual ajutor. Mai mult nu știu!

| francut explică (pentru ALGator):

Ti-au scapat. Apa la baie (calda/rece) e buna. Era buna si inainte de a schimba bateria la bucatarie. Acum, ambele ape sunt cu probleme.
Nu ma pot sinchisi, pentru ca mirosul si gustul (!) sunt puternic intepatoare.

| francut explică (pentru PsihoSex):

Toti invatam. Sa-ti fie de folos!

| Mateiu a răspuns:

Asa cum ti-a raspuns *sierra1*: 1/ este imposibil ca umbland in diverse magazine de profil sa nu poti gasi o baterie sanitara care sa nu-ti lase impresia ca miroase neplacut asa cum spui tu. 2/ este clar ca mirosul e cauzat de ceva aflat pe traseul instalatiei de la CT la bateria cu pricina!

| francut explică (pentru Mateiu):

L-ai citit doar pe Sierra1, nu si intrebarea mea. Ai fi vazut ca nu numai la apa calda am problema, ci si la rece. Si, NUMAI la bucatarie. La baie, nu, la nici o apa.

| gigi002 a răspuns:

Pe langa furtunuri, bateria are un cartus care se schimba. eu nu am intalnit problema asta dar as incerca sa inlocuiesc cartusul. e din plastic si singurul care ar putea retine substante care sa schimbe gustul apei. in privinta mirosului nu stiu. daca ai centrala individuala inchide absolut toti robinetii si verifica daca se schimba ceva. se poate intampla sa nu mai lucreze vana din schimbatorul de caldura

| gigi002 a răspuns:

Daca rezolvi, posteaza. is curios de rezolvare

regis
| regis a răspuns:

Eu unul am înțeles ca ai ajuns deja la concluzia ca e cartușul. Mergi la Dedeman, ia un alt cartuș, si roaga-l pe omul de pe raion sa îți dea si o cheie reglabila cu care sa il poți desface. Ia-ți si un set de imbusuri, ca vei avea nevoie pentru a desface clapeta de comanda.
Pe Youtube găsești n tutoriale despre înlocuirea cartușului.
Nu e nici o filosofie, din toată treaba te vei alege cu doua beneficii: o mica parte din sculele indispensabile in casa si un pic de experienta in meșterit.

| relian a răspuns:

Uite cum faci.Desfaci furtunele ce duce apa la bateria cu probleme ok? Inchizi robinetii si desfaci furtunele.
Dupa pui o galeata, ceva un vas si deschizi robinetu de apa rece, vezi cum este apa, daca are miros, gust etc. Aasa stii sigur daca e de vina bateria sau altceva.Eu nu cred ca e de la baterie. Poate sa fie de la tevile tale din pereti, de la furtunele de sub chiuveta etc.Incearca asa si vezi cum sta treaba.