Usile nu se fac din plastic sau aluminiu, se fac din lemn.nu stiu romanii de unde au luat ei ideea asta dea pune usi din plastic la casa
Ferestrele is ok, dar usile din plastic este o catastrofa, nu-s bune de nimic.
Deci dai usa jos si o inlocuiesti cu una de lemn, aia e tot.
Depinde de usa. Am la dormitor usa din plastic (termopan). Si are zece ani. Singura chestie a fost ca a trebuit sa o ung la balamale anul trecut, a inceput sa scirtiie, altfel se inchide frumos, ca la inceput. Dar e facuta de firma particulara, nu e de jucarie, ca unele din comert . Sau nu are nimic ca e imitatie de lemn?
Trebuie inainte de orice sa vezi daca nu s-a strimbat. Orice obiect aflat in miscare poate suferi deformari in timp. Mai ales plasticul de la termopane. Daca usa e trintita des, nu e de mirare ca se strimba. Cum vezi? Te uiti de-a lungul muchiilor, ochiul sa fie pe un colt al usii incit sa vada geometric vorbind muchia ca pe un singur punct. Ochiul percepe si deformari de o doar un mm la o usa. Daca o muchie e strimba, dai usa jos, o asezi cu strimbatura pe doua puncte fixe, dedesubt sa nu fie nimic, si apesi mai intii usor, apoi, daca vezi ca nu s-a indreptat, tot mai tare, cu grija sa nu o deformezi in sens invers de cum e sau sa o spargi. Mai poate fi strimba ca planeitate, nu face acelasi plan cu tocul ei. Asta iti dai seama dupa ce ai verificat toate cele patru muchii, si ai vazut ca sunt drepte, si cand inchizi usa, iar atunci unul din colturile exterioare (de pe cealalta parte a balamalelor) e in exterior, si celalalt atinge tocul. Fiind termopan, plastic, o poti rezolva usor, tragi de coltul ce e in exterior, care nu atinge tocul catre toc, pana ce se aliniaza cu tocul. Daca e invers, pe partea balamalelor, trebuie reglate balamalele, si, daca usa e dreapta, se indreapta cu totul, daca nu, apare strimbatura pe cealalta parte, in coltul de pe diagonala. Si tragi atunci de acel colt ca sa se indrepte.
Vorba vine din lemn,ma refeream la usa de la intrare,acolo am vazut multi romani ca pun unsi totdin alea ce fac aia ferestre termopan. Vorba vine termopan,ferestre din PVC termopan este de fapt o firma,nu asa se numeste ferestrele.
Usile din interiorul casei poti pune cele mai ieftine,si din placaj,deci rama de lemn,peste se pune placaj, arata f frumos, dar daca nu sunt genu asta ce zic eu, pui de alea de plastic ce zici tu daca is ieftine.Din alea are si mama acasa tot de plastic.
Dar usa de la intrare trebuie din lemn lemn. Bine am omis sa spun care usa.
Alea la dormitoare si baie si pe unde mai sunt eu as lua culoare alba, ori cfem, nu mai sufar culoarile alea ce imita lemnu
Nu ploua pe ea deloc.Te intreb inainte ca sa apara ferestrele astea de PVC oamenii ce usa aveau la intrare,cumva de fier,tabla de care? Eu stiu ca parintii mei aveau usa de lemn peste tot si la intrare si in camere.
Deci de unde ai ideea asta ca ploua pe ele? Oamenii aia cum aveau usi de lemn si nu ploua pe ele?
Da ce sa zici si tu mai toate casele au deasupra usii un acoperisi, la usa de afara, deci no sa ploua pe ea, plus de asta o vopsesti cu vopsea in ulei.
La mama acasa am avut usa la exterior pana au daramat casa de tot aceiasi usa a fost, nu era putrezita deloc.
Dar e bun si asa rau cum zici
Nu ride, ca se vede ca nu stii. Jos, la prag, lemnul, chiar vopsit, dupa ani de folosire, putrezea. Pentru ca acolo se stringe umezeala, chiar daca ai acoperis deasupra (desi multe nu au), la ploi torentiale apa poate sa ajunga, sunt minim 2 m inaltime acolo, si nu intotdeauna ploaia bate vertical, plus ca stropii mari se imprastie in jur la cadere, sa nu mai vorbesc de zapada cu care te poti trezi dimineata la usa.
Erau si multe usi de tabla la exterior, deci tot degeaba rizi.
anonim_4396 întreabă: