Întrebare recomandată | vmalex21 a întrebat:

Buna Seara.Doresc sa montez o baterie sanitara noua in bucatarie ca urmare a faptului ca prima scapa apa si e ruginita(baterie de 50 de lei cu 3 ani vechime)Astept niste recomandari din partea voastra,gen marca,unde ar trebui sa fiu atent, etc.In magazine mi-au fost recomandate baterii Ferro, Kludi sau Hansgrohe.Care ar fi mai bune? Aceasta mi-a atras atentia...
https://www.dedeman.ro/....../p/3033191

24 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

Kludi sau Grohe sunt printre cele mai tari din domeniu. Dacă stai bine cu banii, e o alegere ințeleaptă

regis
| regis a răspuns:

Ca si marcă, ordinea ar fi Grohe, Kludi, Ferro. Doar ca au preturi foarte mari. Așa ca eu prefer sa o schimb la 3 ani.

| ImparatulSlavei a răspuns:

Iti recomand o baterie de la Ferro. Eu folosesc in toata casa baterii de la aceasta firma si sunt foarte bune.

| vmalex21 explică (pentru sierra1):

Sunt satul sa schimb bateriile o data la doi sau trei ani pentru ca scapa apa, ruginesc, se rup, etc si sa mai chem si instalatorul de fiecare data. Daca e sa facem un mic calcul matematic in 5 ani sa zicem ca schimbam doua baterii de 100 de lei bucata si mai punem si banii pentru instalator ajungem tot pe la pretul unui robinet de calitate.

| vmalex21 explică (pentru regis):

Din pacate am gasit o gramada de Grohe fabricate in Thailanda sau in caz fericit prin Portugalia.Tocmai de aceea m-am orientat spre marca Hansgrohe care e,, sora,, cu prima. Ferro sunt baterii poloneze, de o calitate buna si la preturi destul de accesibil din cate am inteles si discutat.Am vazut la cineva un Ferro din gama medie de pret montat in 2012 care functioneaza fara probleme.Doua pocnitori chinezesti schimbate la 3 ani duc tot la pretul ala poate si mai scump...

regis
| regis a răspuns (pentru vmalex21):

Eu nu subt de acord. O baterie buna e de la 300 in sus. Adică fix cat 6 de 50. Adică 18 ani... In care sigur schimbi doua bune, macar de plictiseala...

| sierra1 a răspuns:

Jumătate din preț e doar brand-ul, restul ține de noroc. Una de o sută lei te poate ține fără emoții, cât una de 300 lei (dar nu scrie pe ea de ex. Grohe...)

| vmalex21 explică (pentru regis):

Trebuie sa punem problema si ca bateria aia o,, frecam,, toata ziua mai ales daca bucataria este folosita de mai multe persoane.

| vmalex21 explică:

Am intalnit si baterii de 300 de lei de la Pyramis care erau execrabile ca si calitate si fiabilitate....deci da... tine si de noroc.

| Ionutcristian012345 a răspuns:

Toate mărcile care ti-au fost recomandate sunt foarte bune.
Au o durata de viata de 5 ani minim.
Parerea mea daca cumperi ceva cumpara ceva bun.
Asta care ai pus linkul o recomand.

| romeo78 a răspuns:

Dar, de mărci românești? Romstal.
Iar, problema este globalizarea, care face ca să se producă produse în toată Asia de Sud Est.
Dacă mai țineți minte vechile baterii românești, nu se mai face așa ceva.
De multe ori cumpărăm un nume, nu și calitatea produselor.
Dedeman, are iarăși produse de calitate.
Iar, când cumpărați citiți unde este fabricat produsul și dacă are garanție. Cumpărat din magazin, cu bon, ar putea fi returnat. Pe multe nu mai scrie made in China. Ci scrie made in PRC(Republica Populară China).
Oricum, produsele sunt făcute intenționat să nu se repare!

| vmalex21 explică:

Marci romanesti? Romstal este doar un magazin.Din fericire am mai intalnit si destul produse fabricate in UE.Vechiile baterii romanesti...da.le tin minte...30 de ani au functionat fara probleme...din pacate racordurile lor erau din plumb, un material toxic.Mai exista un singur producator roman, Armatura Cluj insa produsele lor nu se pot comanda online.Sa pui produse chinezesti la apa, gaz sau curent mi se pare o dovada de imbecilitate sau nepasare.La asa ceva nu putem face rabat.Pana la urma am cumparat o baterie Hansgrohe, este fabricata in Germania, la prima vedere materialele par de calitate, garantie 5 ani.In baie am montat de la Kludi... functioneaza ok de aproape un an, sunt fabricate in Austria.Preturile lor erau comparabile cu Ferro.Atentie la game si serie...sunt game si serii de la producatori de renume,, economice,, care la fel sunt comparabile cu no name, fabricate prin Asia insa platesti mai mult deoarece sunt stantate cu numele unei firme de renume.

| CristacheR a răspuns:

Hansgrohe și Kludi sunt alegeri bune. Trebuie să verifici ca magazinul de la care cumperi să îți dea garanție. Mai sunt câteva lucruri de care trebuie să ții cont. Uite aici un scurt ghid de cumpărare: https://incasanoua.ro/cum-aleg-bateriile-sanitare/

| ushu78 a răspuns:

Orce baterie vei lua toate se oxideaza nu se mai face nimic cum se facea in urma cu 20 de ani 99 % sunt cromate

| relian a răspuns:

Cauta una italiana, fabricata in Italia si din aia cu bila. Daca a ruginit cum spui, inseamna ca fost din fier laughing
Deci cauta una din alama, si cu bila.Desi ea pare cromata este doara la exterior, la interior cauta sa fie din alama, alea sunt bune.Acum nu stiu de pret, dar banui cas scumpe si cauta sa fie fabricate in Italia.De branduri nu stiu, doara am spus ce sa cauti, sa intrebi.

| alexionita1998 a răspuns:

Cea mai inteleapta alegere ar fi o baterie de la Grohe, intre 300-400 de lei. Nu stiu de ce se recomanda Hansgrohe prin magazine avand in vedere preturile prea exagerate, dar ma rog, angajatii vor sa vanda asa ceva cu pretextul ca ce e scump e si bun.

Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Eu am peste 6 ani de la firma asta: http://bit.ly/2ESRIGY
Ieftina si buna. Nu s-a luat oxidul de pe ea nici in ziua de astazi.

| vmalex21 explică (pentru alexionita1998):

Mie mi s-a recomandat Hansgrohe deoarece aceasta companie produce in Germania toata gama de baterii.Grohe de cativa ani produce gamele ieftine in Thailanda iar cele de mijloc in Portugalia.Personal nu as da cateva sute de lei pe o baterie fabricata prin Asia.Ca si pret cele de la Grohe sunt mai scumpe ca Hansgrohe.Sigur depinde si gama.

| sierra1 a răspuns:

Deci ai luat-o sau ai intrebat așa, ca exercițiu?

| trisha88 a răspuns:

Eu am am luat de curând o baterie Gtohe la bucătărie a fost scumpa dar sunt foarte mulțumită.Imi place sa iau ceva care să țină să nu tot vina instalatori in casa ca sunt sătulă. Acum depinde de fiecare.

| vmalex21 explică (pentru sierra1):

Am scris mai sus asupra carei marci m-am decis si am cumparat.Am cumparat un model pe nume Avista de la Hansgrohe fabricat in Germania la un pret de 350 de lei.E montata de aproape 3 saptamani si functioneaza fara probleme, are garantie 5 ani.

| sierra1 a răspuns (pentru vmalex21):

Good job sau well done (adică e de bine)

| PodeaMircea a răspuns:

Toate 3 sunt bune, poate un plus kludi si hansgrohe.