Poti folosii gelul de spalat maini sau samponul, ori putin sapun solid ras, amestecat cu apa, pana faci o pasta si o pui cu o pensula, la imbinarea buteliei cu furtunul, la imbinarea ceasului cu furtunul si la toate capetele si garnituile care sunt pe acel cap de infiletare la butelie.
Daca face bule de aer sau bulbuci, atunci este clar ca scapa gaz metan pe undeva.
De fapt butelia nu bubuie, daca scapa gaz, si tu aprinzi un chibrit.
Bubuie casa daca sunt scurgeri de gaze de ceva timp se se acumuleaza gaze acolo in incapere.
Daca ai verifica cu batzul de chibrit, imediat dupa ce ii dai drumul, si ar avea scapari, si s-ar aprinde, butelia nu bubuie.
Inchizi robinetu de gaz si gata.
Sau sa ai o carpa imbibata in apa sa o pui deasupra.
Nu ca as recomanda aceasta metoda.
Ca si eu credeam ca tatae e nebun, pe vremea aia
Dacă ai nas bun miroase a mercaptan, cu care este amestecat gazul din butelie, special ca să poți să îl identifici.
Păi tocmai pentru că am citit am dat eronat. Și mai ai unul, că nu ești „bă" cu mine, nu-mi amintesc să fi ciocnit valizele prin gară...
În fine - ideea e următoarea: pot exista scurgeri de gaz și de-a lungul racordului, sau în interiorul aragazului. Pe alea cum le găsești cu apa ta cu dero?!? Îți spun eu cum: vezi la tv reportajul cu apartamentul explodat din cauza unei scurgeri de gaz de la butelie.
De aia s-au inventat detectoarele de gaz! Și tot de aia sunt de acum obligatorii în orice casă are instalație de gaze. Nu scrie nicăieri în lege că ar fi obligatoriu să ții instalația de gaz în apă cu săpun...
E bine că atât vă duce mintea, să folosiți „tehnologia" lu' ma'mare... măcar așa mai scade numărul de oameni cu iq mic.
Pe bune, tu te auzi cum te exprimi?!?
Încerc să „traduc" să vedem dacă am reușit să pricep: dacă e o fisură undeva pe traseul instalației de gaz și verifici cu un detector de gaz, acesta va arăta exact locul unde e defectul? Dacă asta e întrebarea, atunci răspunsul este DA. Poate nu chiar locul exact, dar o zonă destul de mică - depinde și de cât de mare e fisura. Și în mod normal nu „sună", ci indică o valoare pe o scală gradată (%gaz în aer). Alea care sună sunt pentru montat în apartament și închis în mod automat gazul dacă apare prea mult metan în atmosferă.
Un aparat de care spun eu arată cam așa: http://www.trotec24.ro/......-bg40.html
Elelena65 întreabă: