| Gia92 a întrebat:

Va rog daca imi puteți spune ce experiențe si ce pareri aveti despre casele din lemn. Am dori sa cumpărăm o astfel de casa prin credit ipotecar dar ne gandim la tot felul de lucruri si nu stim ce sa facem. Casa este mare cu 5 camere, 3 bai, are 90 mp.Domnii care stau acolo spun ca iarna vine căldura fiind centrală pe gaz undeva la 500 de lei, nu stim ce sa credem. Va rog daca ne puteți sfatui din experienta. Va multumesc!

2 răspunsuri:
regis
| regis a răspuns:

Va fi greu sa gasiti o banca dispusa sa dea credit ipotecar pe o casa de lemn. Si daca va da, veti avea surprize la evaluare.
500 de lei este o suma absolut normala pentru incalzirea unei case de 90 mp. Eu am incalzit cca. 70 mp si am platit 2000 pe an, in condițiile in care nu aveam o izolatie foarte buna (5 cm vata pe interior).
Parerea mea despre casele de lemn? Foarte scumpe si greu vandabile, comparativ cu o casa pe zidarie clasica. Multi cred ca fac o mare afacere construind case de lemn, dar de fapt e aceeasi fundatie, acelasi acoperis, aceleasi finisaje, tamplarie, instalatii, deci singurul loc unde teoretic ai putea face economii sunt zidurile. Iar metrul cub de lemn e de 3 ori mai scump decat metrul cub de BCA...

| Gia92 explică (pentru regis):

Multumesc pentru parere.