| Ae1 a întrebat:

Buna seara! Vreau sa cumpar un calorifer electric deoarece caldura de la soba se duce si se face f frig pentru copil noaptea, din pacate este necesar, as vrea unul care sa nu consume mult, nu ma pricep, nu stiu ce ar trebui sa am in vedere ca sa-l aleg pe cel mai bun, imi este groaza de iarna asta, lumina f scumpa, lemnele 750 de lei metrul, incerc sa le strang pana va veni frigul cel mare desi nici acum nu prea e ok. Va rog sa-mi raspundeti pe subiect, nu am un barbat alaturi daca aveam nu mai intrebam si nu vreau sa ma pacaleasca agentii de vanzari, va multumesc pentru eventualul ajutor!

13 răspunsuri:
| IceRope a răspuns:

Toate consumă la fel. Consumul este mai mic doar atunci când camera este mai bine izolată. Îți recomand acest convector electric simplu. Prețul este decent, iar convectorul lucrează bine. Dacă ai instalația electrică mai veche, trebuie să chemi un electrician ca să verifice puțin legăturile din prize și doze. Doamne ferește să iei foc. https://www.zilanonline.ro/......lzire-1348

| gabicoo a răspuns:

Mai bine fă focul în sobă! E mai ieftin!
Caloriferele electrice consumă nu glumă! Toate! Iar aeroterma iese din discuție dacă ai copil mic!

| IceRope a răspuns (pentru gabicoo):

Are sobă, nu centrală pe lemne cu stocator. O sobă obișnuită îți toacă lemnele de te faci dator pe viață, dacă nu ai încăperile bine izolate. Iar caloriferul electric este pentru a menține o temperatură decentă noaptea spre dimineață, când soba se răcește.

| Ae1 explică (pentru IceRope):

Exact, ma gandesc sa iau de acum ca sa nu ma trezesc nepregatita sau sa ma aglomerez, nu cred ca subt izolate bine pentru ca eu simt ca intra curent pr la geam de ex, ca sa ma intelegeti dvs.

| Ae1 explică (pentru Ae1):

In noptile f geroase anul trecut ma trezeam la 4 5 sa aprind focul ca sa nu fie o diferenta f mare si tot scadea temperatura, era f obositor asa imi stricam si somnul trezeam si copilul, un calorifer nici nu ma gandesc sa l tin ore in prizq 10 15 min sa fie suportabil pentru copil in rest nu as avea treaba. Sau se intampla cand batea vantul tare scotea fum in casa si mai bine ma lipseam de foc, am unul primit de pa cineva dar e f vechi cred eu, dupa greutatea lii mi-a spus ca e din fontă, dar scoate niste sunete am zis ca anul asta nu l mai folosesc ini iau de pe acum unul, si ma gandeam sa iau ceva mai ok la consum, eu va multumesc pentru ajutor!

| Frank51 a răspuns (pentru IceRope):

Fals, eu la țară încălzesc 6 camere toată iarna cu 15 metrii, adică 2000 de lei. Dacă încălzeam cu gaz mă costa pe puțin dublu, iar pe curent pe puțin triplu.

regis
| regis a răspuns:

Din pacate indiferent de modelul si puterea caloriferului, consumul va fi acelasi. Un consum mai redus poti avea doar daca ai un aer conditionat, care functioneaza ca o pompa de caldura, fiind mai eficient decat un calorifer sau un convector cu rezistenta.

| cristi202 a răspuns:

Nu lua calorifer electric. Te omoară la factura. Mergi pe panouri radiante, sunt mult mai eficiente. La 22 de grade iarna la -10 grade, casa cu izolație de polistiren, nu consuma mai mult de 700 de watti pe ora, și încălzește toată camera. La caloriferul electric ai căldură mai mult lîngă el, și îți maninca cel puțin 2 kw. Eu zic că e o diferență.

| cristi202 a răspuns:

Am uitat sa specific: eu am in dormitoare panouri radiante, deci nu vorbesc prostii.

| relian a răspuns:

Cum spune Cristi caldura prin radiatie, panouri de alea is mai economice, depinde de aparat ai intre 25 si 40% mai putin consum comparativ cu un calorifer electric clasic.

Dar si pretul este mai mare, ce este bine ca te incalzeste inti pe tine, lucrurile din camera.Nu am vazut, adica sa folosesc asa ceva, dar uite ai pe aici oameni care au asa ceva si zic ca is bune.

Panourile astea radiante is ceva chestii mai recente, dar pe viitor se pare ca or sa fie mai mult utilizate, asa cum or sa se inlocuasca si becurile clasice cu cele led.

Cam asta e tot.De restul intrebi la magazin,de putere,aia or sa te intrebe citi metri patrati are camera,sa stie ce sa iti dea,de ce putere.
Deci intrebi de aparate de caldura radiante,is mai multe tipuri constructive,unele din ele panouri radiante asa cum spune Cristi dar sunt si cu lampi infrarosii.

Consumul este diferit si la astea fctuie de tipul construnctiv,dar se pare ca panourile ar fi cele mai eficiente.
Sint panouri ce arata ca si un tablou,unele chiar au peisaje,le poti monta pe perete,altele arata ca si un tv,altele le poti monta pe tavane.

Cele mai ok,sau care mi-ar placea mie is alea ce le montezi pe tavan.
Mergi la magazin si acolo spui ce cauti, aia nu te pacalesc ca nu au de ce.
Intrebi acolo si de consum, vezi ce au aia, mergi la un magazin mare gen Emag sau dedeman, aia au mai multe, ai de unde alege.

| relian a răspuns (pentru IceRope):

Toate consuma la fel, astea clalsice, dar au aparut si aparate radiante, vad ca aia zic consumul undeva la 30-40% mai mic comparativ cu cele clasice, alea convectoare.
Nu am vazut, ma refer in casa cuiva, ori sa simt cum is, dar se pare ca is cam laudate si or sa le inlocuiasca pe viitor pe astea clasice cu element electric.
Cristi zice ca are asa ceva acasa, are panou radiant.Eu am citit nu in RO am citit aici unde locuiesc eu si asa spune, 30-40% mai eficiente ca alea cu element electric.
Plus de asta nu fac praf, ma refer nu au ventilatoare, deci is bune pentru aia alergici, incalzeste mai bine si mai rapid decat cele cu element.

Deci astea radiante, is genu cum te duci tu afara si stai la soare, cam asa fac astea caldura.Bine nu-s ca si cand stai la soare vara la 30-40 de grade laughing

| cristi202 a răspuns:

Mai bine rămii la focul din soba. Cu o specificație. Cauta ca la culcare sa rămîna doar jar, pe care sa pui un lemn mai maricel, unul cît poate încapea in soba, care sa ardă mocnit, și așa va fi cît de cît cald pana catre dimineață. Bunicii mei așa făceau, și era bine pana pe la 5, cand bunicul meu se scula si facea focul.

Dar, ideal ar fi sa îți iei panou radiant. Încălzește ca un calorifer electric, tot pe curent, dar consumul e mult mai mic. Pina in 800 de w la o camera de 12 mp cu cu izolație termică. Ori, același randament îl ai la un calorifer la 2 kw. Eu zic că e o diferența. Eu in dormitor am panou radiant.