Sunt animale foarte istete si de fiecare data cand unul dintre ei mananca ceva, ceilalti il miros la bot. Daca respectivul moare, atunci ceilalti vor evita mancarea respectiva. De asta nu prea functioneaza treaba cu grauntele sau alte din astea clasice.
Cele mai bune capcane sunt cele cu electro-soc, dar scumpe.
Pe locul doi sunt acele pachetele de hartie cu substanta anticoagulanta (ma rog, asta-o otrava, nu capcana), se gasesc la pungi/cutii cu mai multe. Avantajul aici este ca intervalul de la ingerare pana la deces e maricel si in felul asta ceilalti nu mai pot face corect asocierea intre tipul de mancare si deces (intre timp, respectivul mai mananca si altele, isi modifica aromele de la bot). In schimb mor pe unde apuca si nu as recomanda de pus in casa sau pe langa casa, decat daca n-au reusit sa-ti intre.
Functioneaza si cele cu ultrasunete, ii alunga, dar trebuie sa pui multe, sa fie maricele si sa aiba suprafata mare de actiune, declarata pe ambalaj. Sunt utile pentru poduri, da.
Mai sunt si capcane artizanale, cu damigeana, galeata cu apa samd.
O pisica buna vanatoare de sobolani si soareci le "curata" in 2-3 luni.
Si la noi avem unul, iar sobolanii si soarecii sunt istorie.
Sinceră să fiu, daca as scăpa de gunoiul vecinilor din curte, cred că as scăpa de toate grijile cu șoarecii. Nu știu ce fac ei cu atâta gunoi. Că nu își plătesc taxele pentru salubrizare. Chestia este că vin mereu pisici de la vecini -am o vecina care a murit, avea 4 pisici, și au rămas singure, le mai dam demâncare, dar nu prind șoareci. Asta vara, am avut iar un șoarece, am scăpat de el, cu lipici. Dar vreau sa nu se mai întoarcă. Nici nu știu ce să fac. E unul singur, dar nu suport rozătoarele
Chiar este o problema reală, nu îi suport, transmit tot felul de boli și nu pot sa dorm când mă gândesc la faptul că se târăște un șobolan prin camera mea. Acum, dorm cu mătușa mea in camera, b
pentru că îmi este frica și sila in același timp când știu că am un șoarece prin camera. Sper sa rămână macar acolo, sa nu migreze când deschid ușile că sa verific acel capcane. As apela la o firma specializata, doar că este doar un singur șoarece. Am avut mereu prin curte, atunci am apelat la o firma de deratizare, dar in casa am avut doar de doua sau de trei ori. Și numai câte unul. abia aștept să scap.
Pentru unul singur ar fi indicata o capcana.
Pastilele cu gel sunt foarte eficiente, insa risti sa iti moara printr-un colțișor inaccesibil si sa iti umple casa de miros.
Aparatele cu ultrasunete nu sunt pentru asa ceva si i-am vazut mancand langa aparat...
UmbraDeVulpe întreabă:
anonim_4396 întreabă: