Bananul asta ce mincam noi, intial nu era asa, era necomestibil, dar acum ceva vreme in urma zeci de mii de ani, ori poate mai mult, nu stiu exact cit timp, a suferit o mutatie naturala, ori sau incrucisat natural 2 specii care aveau seminte si asa aparu bananul asta ce mincam noi astazi banane,dar si-a pierdut semintele prin acea mutatie,ori cea fost incrucisare,adica capacitatea dea face seminte,deci este steril genetic,dar stabil,se inmulteste vegetativ,deci prin portiune de planta.
Deci seminte nu sunt, ori daca vrei totusi seminte, sunt si specii care au seminte si astazi dar nu poti minca fructele lor,, nu-s comenstibile.
Bananul nu-i original din Africa asa cum multi oamenii cred, ori banuie, este originar de prin zona Australieei, de prin Guineea, pe acolo.
De aia si cele mai amri tari producatoare is india si china, cas prin zona aia.
De unde stiu? Am facut la scoala era optional dar care voia putea sa faca si pomicultura tropicala asa la general.Deci am facut si eu cand eram mic
Deci seminte de bana sunt, dar nu specia de banane ce le consumam noi.
Au disparut, candva, prin secolul 19
acum se inmultesc prin alte metode (bete de bananier infipte in pamant)
Semințe de bananieri vrei să spui. Nu cresc din semințe, ci din rizomi, lăstari din pământ.
Seminte de banane salbatice (deci nu Cavendish) poti gasi prin Africa. Atat ca alea nu prea seamana cu bananele pe care le cumperi de la piata.
Bananele salbatice sunt pline de samburi si nu sunt dulci, ci amare.
Https://www.google.com/search?q=cum+sa+cresti+banane+acasa
imi pare rau ca te desumflu, dar, daca nu cumva ai un spatiu MARE inchis, in care poti sa cresti pomi fructiferi si/sau sa mentii temperatura ridicata, tot timpul anului (eventual sa locuiesti in alta tara decat Romania), atunci mai bine o lasi balta, bananierul e un copac foarte inalt, si nu rezista iarna... DELOC
"Gicu' s plants"
deci, orice manelist IMBECIL, care SE ABEREAZA cu "documentare", ca sa faca bani pe utube, te face sa pui botul, cum aratau semintele?!? a spus/aratat de unde le-a luat?!?
sincer, imi pare rau ca te iau pe sus, insa, INTOTDEAUNA, semintele sunt in interiorul fructului/legumei, ideea e despre inmultire, animalul vine, mananca fructul, inghite semintele, apoi le elimina, impreuna cu fecale, care apoi devin ingrasamant pentru respectivul fruct/leguma
deci, daca ai mancat o singura banana vreodata... CATE SEMINTE AI VAZUT/SIMTIT?!?
totusi, te rog, da-mi un link cu Jicu's ala, acum MORRRRRR de curiozitate
Era un magazin online care vindea seminte de struguri fara seminte, poate au ei...