| NuDauNiciunNume a întrebat:

Astazi matusa mea de langa mine a taiat porcul si nu stiu daca stiti, dar porcul se parleste cu o parlitoare la care este prinsa si o butelie (nu stiu exact cum functioneaza). Ideea este ca butelia a luat foc. Tocmai ieri o cumparasem si nu pot sa cred ca a luat foc, daca o foloseam in casa? Un unchi a prins-o si a aruncat-o mai departe si am asteptat sa ramana fara gaz si sa se stinga flacarile. Au incercat si sa arunce pamant, paturi si extinctorul de la masina, dar degeaba. In fine, nu a luat foc nimic altceva. Dar ideea este ca acum imi este frica sa mai deschid butelia, iar cand ma gandesc ca atunci cand se va termina asta si va trebui sa luam alta butelie... daca ia foc si aceea? Imi este foarte teama. Nu inteleg de ce a luat foc butelia, ieri fusese cumparata de la un magazin de constructii de unde luam mereu.

Răspuns Câştigător
| relian a răspuns:

Nu se stigea pentru ca gazul ala din interior are presiune, atat timp cat iese afara arde, doara sa fi acoperit cu o patura peste tot.
Probabil avea ceva defectiune acolo la robinetu ala, cat este inchisa e ok, dar probabil cand deschizi iese gaz si pe altundeva decat pe unde ar trebui.
Nu trebuie sa te sperie gazu daca este in loc deschis.intotdeauna gazul va arde daca este in loc deschis nu va exploda niciodata.
Exploziile apar atunci cand se acumuleaza cantitati mari de gaz,intr-o camera sau in pamant,daca este o teava,atunci au loc explozii,asa la suprafata nu are de ce sa iti fie teama.
In casa daca este si scapa atunci se simte miros de gaz,dar tu in casa nu vii in contact cu flacara acolo linga butelie,deci no sa ia foc in timp ce aragazu arde.
Afra la oamenii cu porcu a luat foc pentru ca so fi dus ala cu flacara pe linga butelie,si aia a fost, pe unde scapa a luat foc, deci cum am spus in loc deschis, chiar si in casa nu este pericol de explozie, nu are cum a se acumula pentru ca simti.
Sa fii si mai in siguranta cumpara un sensor din ala pentru monoxid de carbon si pune-l in camera unde ai butelia, ala o sa sune daca ai scapari de gaze pe undeva.

5 răspunsuri:
| DamianAndrei a răspuns:

Ai putea sa reactionezi ca o fata matura?( nu stiu cati ani ai) daca esti mai mica trebuie sa intelegi ca nu poti sa stai cu frica asta in tine, acum daca te ineci cu mancare o data, nu mai mananci de frica de a nu te ineca? treaba la butelie este daca simti miros de gaz iesi afara si anunti pe cineva, trebuie sa nu aprinzi intrerupatorul la bec daca simti miros de gaz

| Andreeush a răspuns:

Poate nu a fost folosită cum trebuie.
Dacă s-a întâmplat.o dată asta nu înseamnă că se va mai întâmpla de fiecare dată când o folosești.

| Irinelp a răspuns:

Salut, o butelie poate fi stinsă și cu apă, înainte de a instala furtumul la butelie trebuie verificată calitatea acesteia, adică atingi rubinetul și vezi dacă se mișcă, dacă se mișcă nu o folosi Du-o acolo de unde ai cumpărat-o, dacă robinetul nu se mișcă instaleaza furtumul dar cu garnitura care este vândută butelia, garnitura să nu fie deteriorată, după instalarea furtumului trebuie verificat dacă acesta este bine instalat și funcțional verificarea se face cu spumă de săpun sau spumă de ras dacă iese aer înseamnă că nu a fost instalat cum trebuie sau nu este bun și trebuie schimbat, atenție nu se verifică niciodată cu chibritul sau bricheta sau altă sursă de aprindere!

| NuDauNiciunNume explică (pentru relian):

Ai dreptate, ulterior (la o saptamana) am aflat ca au bagat butelia in apa fierbinte si dupa au folosit si flacara straight face

| relian a răspuns (pentru NuDauNiciunNume):

Nu are a face ca au bagat in apa fierbinte, gazul ala din butelie este butan, asa se numeste, are ounctul de evaporare minim undeva spre zero grade, deci daca ai 0 grade sau 2-3 grade el sta in butelie lichefiat si nu mai arde, nu iese, de aia oamenii au bagat butelia in apa calda sa ridice temp gazului sa se poata evapora.
Deci buteliile astea cu butan se tin in casa, iar alea cu propan se tin afara pentru ca alea se evapora s la minus 40 de grade.
In sf e bun ca na patit nimeni nimic, cred ca ati si terminat de mancat porcu ala laughing

Întrebări similare