In cazul mucegaiului, singura solutie care ajuta; cureti pana la tencuiala, aplici 2 stratuti solutie piatra vanata,dupa uscare, gletuiesti, lavabila si suta la suta, problema, numai apare. piatra vanata o cumperi de la cei care vand pesticide pentru pomi, o diluezi in 1kg in 60l apa(mucegaiul fiind o ciuperca )se combate numai cu aceasta solutie ..am facut aceasta in urma cu 5-6 ani ..am incercat orice, toate solutiile animucegai fara efect.din intamplare am povestit unui ing chimist f bun, si el m-a invatat, de atunci nu a mai aparut.
Nici o vopsea nu protejeaza prea mult impotriva mucegaiului.
Am avut si eu aceeasi problema si am pus tavan fals din gipscarton. Asa am scapat de mucegai. Se mai poate cu poliestiren extrudat (cel expandat nu ajuta prea mult la acest ascpect).
In primul multumesc mult pentru raspuns. Am gasit pe eMAG, zeama bordaleza, e ok si aia? sau trebuie neaparat acele pietricele dizolvate?
Era buna piatra vanata, sulfatul de cupru. zeama bordeleza este cam diluata
Si tu crezi daca dai cu vopsea elimini mucegaiul? Pfff trebuie sa rezolvi problema de la radacina.Dai jos toata tencuiala, aia este sursa mucegaiului tau, acolo sta mucegaiul. Tencuiala este mama tuturor problemeleor in interior, de aia nici nu ar trebuie sa se foloseasca tencuiala la interior.
Nu stiu nici cine a venit cu ideea asta sa se tencuiasca la interior cu ciment.Probabil este idee de la italieni venita,aia la fel is cam saraci cu duhu,probabil cand erau f saraci cineva a facut asa si toata lumea la urmat,exact cum varuitul arborilor in RO
Ca sa scapi dai tencuiala jos. pulverizezi peretele ramas,ce ai tu acolo,nu ai spus,beton,sau ce ai? Deci dai jos,daca ai lemn e f bine,daca ai beton pulverizezi cu clor peste tot,apoi montezi profile de lemn daca ai beton sau metal si pui izolatie si RIGISP deci rigips nu mortar si ai scapat de probleme.
Un lucru sa ai mereu in minte si anume:Cimentu e rece totdeauna,rigipsul este cald totdeauna.
Tu faci mucegai de la condensatie, orice prete de beton, sau incarcat cu mortar va fi rece, asta face ca intr-o incapere incalzita cu pereti reci mucegaiul sa fie la el acasa.
Mucegaiul tau a intrat deja in tencuiala, asta este de fapt sunt de fapt ciuperci, pe care nu le omori asa cum zice cineva cu insecticide de agricultura pai ce faci cultivi plante
hai ca e tare de tot.Pai tu daca dai cu insecticid in casa tu crezi ca e bine? Pfff ce idei mai au unia.Si sa dai cu piatra vanata,
asta e apa de ploaie pentru ciuperci, ala bate campii.Chimistu lu mos peste numa chimist nu era
Ala se pare habar nu are ce este piatra aia vanata de care spune.Aia se foloseste in agricultura dar nu sa omoare ceva,ca de omorat nici vorba,nu omoara nici o ciuperca nimic,ala bate campii.
Piatra vanata se da preventiv pe plante,astfel ca ea face ca frunzele plantelor sa devina mai tari si acoperite formeaza o pelicula care impiedica cumva,dar nu total patrunderea ciupercilor in frunzele plantelor,nicidecum a omoare vreo ceva. Faptul ca respectivului nu ia mai aparut mucegai este o simpla coincidenta.
Tu deja ai mucegaiul acolo, poate el avea ceva mucegai din ala care apare si la paine penicilina Poate la tine sa fie mucegai din asta de ziduri, care intra in mortar, atunci ala esti poti sa dai si cu clor si nu o sa-l elimini.
Daca chimistu lu peste vine si spune ca piatra aia vanata este mai bun ca si cloru e clara.
Deci tu ca sa nu fii asa incurcat, am vazut i-ai dat aluia raspuns catigator doara ca a vorbit ala cun chimist, chimistu lu peste prajit.Deci tu pulverizeaza cu clor asa o mica portiune sau tot acolo unde ai mucegai,o sa dispara,lasa-i asa apoi vezi daca mai apare. Daca mai apare alta soluitie nu ai,decat sa dai jos tot mortaru ala,toata incarcatura si sa faci cu profile cum am zis.
Cloru omoara tot,orice fiinta vie bacterii orice,sa nu vina chimistu lu peste sa zica ca da cu insecticide de agricultura in loc sa dea cu clor.Dar na daca o fi chimist roman nu e de mirare
.
Deci asa apare mucegaiul ala datorita apei,adica faci condens acolo si apare, daca elimini condensu ai eliminat si problema.
Dar mai intai incearca cu clor, pulverizezi acolo unde este mucegai si asa un pic mai mult zona aia, lasi sa se usuce, lasi asa o saptamana o luna si daca nu mai apare poti repara, dai cu vopsea sau ce faci tu si aia e tot. Daca tot pare aia e singura solutie rigips peste tot.
In primul rand trebuie indepartat absolut tot stratul afectat de mucegai si aplici eventual si o tencuiala antimucegai. Daca sporii de mucegai raman acolo nu e treaba buna, pentru ca va reaparea. Incearca cu MAI de la Adeplast, produsul elimina eflorescentele si asigura o mai buna aerisire. Uite gasesti aici toate informatiile https://www.dedeman.ro/......p/5008948. Pentru lavabila poti folosi Aeria Gold cu permeabilitate la vapori.
Buna! Eu am avut aceeasi problema si am curatat tavanul dupa care am aplicat un tavan extensibil, de 3 ani nu mi-a mai aparut mucegaiul. Poti apela la www.vipcasa.ro
Buna! Iti sugerez sa cureti mucegaiul cu ajutorul unor solutii impotriva mucegaiului si apoi sa-ti montezi un tavan fals. Daca vrei, iti pot sugera o firma serioasa. Uite aici www.vipcasa.ro Bafta!
anamariapetronela întreabă: