| Alinusi a întrebat:

Bună ziua.
Am pui de carne crescuți in curte și as vrea sa-i reproduc.
Femelele ouă?
Se pot pune oua la incubat?

8 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Poti sa cumperi o clocitoare (la curent) daca nu cloceste nicio gaina.
Evident ca femelele oua. Ele fac oua oricum. Dar pentru a fi frcundate, au nevoie de un cocos. Asigura-te ca ai cativa cocosi pe acolo care isi fac treaba. Dupa, pune vreo 30 de oua sau cate incap in clocitoare si peste o luna ar trebui sa vezi rezultatele.
Dar ai grija, ca ouale ar trebui intoarse in fiecare zi cam de doua ori parca, si sa fie in permanenta apa in recipientul respectiv. Dar cred ca scrie instructiunile pe cutie.

Zi faina sa ai!

| Alinusi explică (pentru XKronstadt):

Am si femele si masculi.
Cam dupa ce luna incep sa oua?
Aveti idee?

| Alinusi explică (pentru DoarBogdan):

Am clocitoare și am scos 3 serii de pui.
Acum puii de carne au 3 luni.
Poate până în primăvara reușesc sa oua.

| Merry17 a răspuns:

Ouăle se pot pune la incubat doar dacă sunt fecundate, lucru care se poate verifica, dacă vei pune un ou în lumină puternică vei observa ca la unul din capete are un spațiu mai întunecat, popular în zona mea, i se spunea bănuț...la tine în zonă nu știu cum este cunoscut...cât despre periodă potrivită, ouăle se pun în general primăvara la incubat, când afară începe să fie relativ cald, pentru că puii sunt sensibili la frig când sunt mici

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns (pentru Alinusi):

Atunci este bine. Sigur o sa faca oua si o sa fie fecundate daca sunt cocosi pe acolo.
Ele incep sa faca oua cam dupa 6 luni (in principiu). Spor si prosperitatewinking

PS: sa nu le bati pentru oua (cum era povestea) laughing

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Ouă, dar mai ai nevoie de cocoș în curte, să le fecundeze.

| Emilian65 a răspuns:

Da, femelele fac oua si le poti pune la incubat pentru a obtine pui pentru crescut.