| Dufy88 a întrebat:

am si eu o masina spalat care nu incalzeste mereu. Am schimbat NTC-ul si rezistenta, dar degeaba. Ce mai pot verifica?

5 răspunsuri:
| IIIshaneIII a răspuns:

Ai putea verifica oferta magazinelor locale sau online, la eMAG primesti 150 lei reducere daca duci masina stricata

Bula
| Bula a răspuns:

Nu stiu la tine ce inseamna "NTC"-ul, dar
Pentru a functiona incalzirea, trebuie indeplinite cateva conditii:
- senzorul de apa trebuie sa "vada" apa din cuva la nivel suficient
- termostatul trebuie sa "vada" temperatura apei mai mica decat ceea programata
- programatorul sa actioneze releul de cuplare /triacul rezistentei de incalzire
- toate firele sa aiba contact perfect

Urmareste traseul curentului invers, de la rezistenta spre intrarea tensiunii de 220V.
Papucii de contact la rezistenta, conexiunile la releu /cablajul electronic sunt suspecte a fi carbonizate si nu fac bine contact, ceea ce impiedica incalzirea rezistentei.
Daca contactele de la circuitul rezistentei sunt bune, atunci verifica si traseul termostatului /termistorului, respectiv a nivelmetrului de apa.

In orice caz, faptul ca doar din cand in cand functioneaza incalzirea, inseamna ca undeva ai un contact defect.

| Dufy88 explică (pentru Bula):

Salut, am schimbat senzorul de incalzire si rezistenta. Este ciudat ca la fiecare program incalzeste apa dar putin ( am stat in spate la masina sa verific temperatura apei), se aude mereu releu ca decupleaza rezistenta. De exemplu la program de 30min si 40 grade, rezistenta incalzeste doar 2min, iar la program de 125min si 60 grade rezistenta incalzeste doar 3-4 min. Am stat cu becul pe rezistenta si cu urechile pe releu.

Bula
| Bula a răspuns (pentru Dufy88):

Pana la ce temperatura incalzeste cand se opreste (la "40 grade" si la "60 grade")?
Daca temperatura reala este mult mai mica, atunci inseamna ca sonda termica (termostatul) este decalibrat.
Daca temperatura este aproximativ buna, atunci rezistenta are putere mai mare si incalzeste mai repede apa.

| relian a răspuns:

Arunco si cauta una care nu incalzeste ea apa.Mmasinile astea care incalzesc apa sunt paguboase din toate pctele de vedere laughing, deci viitorul sin Europa asta este, masini care nu incazesc ele apa.Nu stiu daca sunt pe acolo dar poti intreba.
Unde pui ca poate tu ai gaze,ai boiler pe gaz la apa calda,deci mult mai ieftin decat curentul electric,ce face masina asta sa incalzeasca.
Deci oricum omu are boiler, iar la cei care au gaz, or sa iasa si mult mai ieftin, una este sa incalzesti apa cu gaz, alta cu curent.
Deci masinile fara incalzire, au 2 robineti, unu de apa rece, alantu calda.iar masina trage apa de care dai tu comanda, iar apa calda vine acolo de la boierul tau, ala cel folosesti la bucatarie la baie.Simplu,economic,eficient.Msina nu se mai strica, nu face depuneri de calcar, se elimina toate problemele astea, iar masina va fiunctiona si dupa 50 de ani laughing garantat, asta daca nu se strica calculaorul ala bordu ala electeronic.