O siguranta nu arde niciodata degeaba.
S-a ars ca sa nu se incendieze placa sau transformatorul.
Instalatorul nu se pricepe prea mult cand vine vorba de electronica placii, trebuie chemat alt tip de mester.
Unii inlocuiesc placa altii se pricep sa repare defectul pe placa.
In ultimul timp sigurantele sunt lipite pe placa si nu iti dai seama daca nu ai experienta, sunt mici cilindri de plastic.
https://zutech.ro/......a-tr5.html
Și unde se afla siguranta ai idee meșter am dar nu îmi convine sa ii dau atât siguranță este sigur că am avut o problemă la panoul electric acum ceva timp
Mesterii de panouri electrice, asa-zisii electrician constructii sunt praf cand vine vorba de electronica.
Siguranta se afla pe placa electronica, poate fi chiar clasica, dar poate fi o problema de alimentare pe partea de 24v, un transformator, condensator, regulator de tensiune etc.In multe din cazuri pocneste un varistor care protejeaza totul la supratensiuni :https://media.distrelec.com/......025-01.jpg
Scoti din priza,, sau ce ai tu acolo, sa nu mai fie curent si mergi pe circuit, desfaci capace daca trebuie, vezi unde merge curentul electric, unde intra.
Asta daca nu vrei sa dai bani unui meserias, asa cum spui. Fara sa desfaci nu ai cum stii ori vedea, sigurantele in general nu sunt puse la exterior.
Deci trebuie sa desfaci ceva capace, iar daca deconectezi curentul poti sa o faci fara griji.Nu se intijpla nimic rau daca scoti ceva capace, ori daca inspectezi placa aia, computer ce mai este, ori in jurul ei dupa siguranta, asta daca o fi siguranta.
Ai dreptate, pentru o siguranta nu merita s-a platesti pe careva, dar trebuie tu sa te pricepi sa desfaci capace, sa stii macar ce este o siguranta, sa o poti verifica, etc.
Daca te pricepi, trebuia deja sa o fi facut
In sf si intrebarea care ar fi, asta daca ai o intrebare?
Mulțumesc frumos pentru răspunsul cat mai clar oricum am scos placa mâine zboară la un electronist maxim 30 lei mă costă fata de 100 de euro la un meseriaș îți mulțumesc că ai luat întrebarea că atare și pentru răspunsul corect și frumos formulat