Panourile radiante sunt exact asa cum sunt prezentate in reclama. Este foarte important să îl alegi pe cel potrivit locuinţei tale şi necesităţilor. Foarte important este şi dacă ai izolaţie termică sau nu, dacă eşti la parter pentru că vei pierde căldură şi prin podea, dacă eşti la ultimul etaj sau la casă şi iar vei pierde căldură şi prin tavan. Eu locuiesc la curte şi am luat un Sunjoy SR7 pe care l-am montat pe tavan şi de care sunt foarte multumită. Am constatat când m-am urcat în pod că este cald deasupra locului unde este montat panoul, deci este o pierdere de căldură. Când este mai frig trebuie să suplimentez şi cu soba dar pentru că soţul meu este mai sensibil si vrea o căldură care să depăşească 24 grade. În acelaşi timp, la magazinul de unde l-am procurat ne-au recomandat un panou mai mare spunând că vom avea pierderi prin tavan şi pardoseală. Le-am spus că la nevoie putem suplimenta cu soba, au zis că este în regulă si atunci l-am luat pe SR 7. Având în vedere şi faptul că nu am uşa termopan şi că pe la uşa mea mai scapă ceva curent, eu cred că face fată foarte bine. Pentru lunile nu foarte friguroase consumul se ridică la vreo 150 lei iar în cele mai friguroase, cu mai mult de -20 de grade ar putea să ajungă la maxim 250 lei. Eu sunt mulţumită, am o temperatură constantă, în funcţie de setări (atunci când soţul a fost plecat o perioadă eu l-am ţinut la 22 de grade şi m-am simţit foarte bine, la 24 mi se pare prea cald, dar trebuie să-l las aşa pentru el). Are toate acele calităţi descrise în reclamă în ceea ce priveşte sănătatea, îndepărtează mirosurile şi igrasia, căldura dată de el este diferită decât cea din alte surse, respiri altfel, te încălzeşte pe dinăuntru şi aşa, atunci când stai pe afară, simţi mult mai târziu frigul. Obiectele din cameră sunt calde. Am observat într-o zi la serviciu, unde nu prea am căldură, după vreo două ore, că, atunci când am deschis agenda încă era caldă in interior. Eu îl recomand, dacă îţi poţi permite să iei Sunjoy, dar respectând indicaţiile pe care ţi le vor da pentru că altfel îl suprasoliciti şi nu vei putea face economie de curent. Am mai descoperit un pont: dacă ţi-l cumperi, vezi care este temperatura maximă pe care o poate da el (îţi apare la termostat) dacă de exemplu este 23, 5, seteaza sa ajungă la 23 de grade. Asa vei face economie pentru că dacă îi vei da sa ajungă la o temperatură mai mare el se va strădui să ajungă acolo, tot nu va ajunge şi va consuma continuu, pe când aşa, dupa ce ajunge la 23 va face o pauză. Totuşi cea mai bună temperatură pentru un ambient plăcut este între 21 şi 22 de grade.
Atenţie la început consumă mai mult până încălzeşte lucrurile.
Dacă pleci de acasă pentru 2-3 zile lasă-l la temperatura obişnuită pentru că altfel vei consuma mai mult până se încălzesc iar lucrurile, iar dacă pleci pentru mai mult de o săptămână setează-l pentru o temperatură de 10-15 grade.
Îţi dă căldură cum ar da o sobă foarte încinsă, dar pe el poţi pune mâna fără să te arzi, doar va fi foarte cald. Până se încălzeşte în cameră poţi sta sub el şi te încălzeşti foarte bine imediat cum l-ai pus în funcţiune.
Dacă nu-ţi permiţi Sunjoy, cred că Inovega ar fi cele mai bune din câte am citit eu, sunt nemţeşti şi par mai sigure.
Îţi doresc să faci cea mai bună alegere, să ai un an bun, cu multă sănătate şi multe împliniri.
... un mic calcul
10kw/24 ore = aprox 300 kw /luna ori 0. 4161/kw = 124.83 lei pentru 1 panou! Randamentul este foarte mare in sensul ca ele incalzesc obiectele din jur si astfel ai caldura uniforma plus ca nu "mananca" umezeala.Adica nu ai sa ai un aer uscat in camera.
Multumesc pentru aceasta informatie! Caut si pe cineva care chiar are si-mi poate spune daca se merita sa cumpar un astfel de panou!
Mai Mihai comentarii pro si contra am vazut suficiente ca sa raman in ceata. Daca vrei totusi cauta pe google "panouri radiante consum-sau randament) si ai sa gasesti destule.Bafta.Cred ca unul am sa cumpar si eu sa il testez.
Eu am luat unul acum ceva mai bine de o luna, si sunt foarte multumit de el in sensul ca e adevarat tot ce se spune despre el in privinta beneficiilor oferite pentru sanatate. Insa eu trebuie de la -10 grade in jos, sa suplimentez cu foc de lemne pentru a pastra o temperatura de 22 grade C, si asta in situatia in care izolatia casei e de nivel mediu. Ca si consum, nu ma pot pronunta inca, cred ca va fi mai ieftin decit cu lemne, dar nu pot spune concret decit cind va veni factura de la curent. Ramin totusi la ideea ca este ceva serios, si poate fi o alternativa serioasa la celelalte forme de incalzire.
Multumesc frumos pentru raspuns! Imi va fi de foarte mare folos! Un an nou fericit!
Mihai, eu am panouri in casa de 3 ani de zile si sunt foarte multumit. In primul rand pentru confort, design si economie la factura de incalzire. Locuiesc la etaj 4 din 8 intr-un ap cu 3 cam. Iarna trecuta am platit cca 260-270 lei/luna tot ce inseamna consumator de energie electrica, pe cand vecinii mei care au centrala termica plateau cca 200-220 lei/luna + factura de lumina de cca 100-120 lei/luna. Am iesit cu mult mai bine decat ei.