| Ionut321123 a întrebat:

Buna ziua! Ce tip de incalzire ar fi mai ok dupa parerea voastra care ati mai avut? Incalzire in pardoseala sau prin calorifere? Ceva pareri pro sau contra. Multumesc!
Este vorba despre o casa noua la tara cu amprenta de 9x7, 25 parter+mansarda cu centrala pe lemne pentru ca nu exista gaz.

7 răspunsuri:
| Cryyysa a răspuns:

Eu sunt de părere ca cea pe calorifere e mai ok. În pardoseala dacă peste ani vei avea probleme scoți tot pe când un calorifer l-ai schimbat și gata

| Dellyae a răspuns:

Din asta noua, ca să te lauzi.

| KovacsB a răspuns:

As face prin pardoseala.
Eu am pus calorifere de aluminiu, dar tevile izolate din cupru sunt trecute prin pardoseala si pereti nu este nimic la vedere, faza cu daca se intampla ceva este valabila in ambele cazuri, oricum tevi la vedere vezi doar in hale industriale si blocuri vechi.

| DenDenX a răspuns:

Având în vedere că ai spus cât are casa ta...
Eu îți recomand calorifere.
Crede-mă cred că asta ar fi cea mai buna metoda..acum tu decizi

| Ionut321123 explică (pentru Dellyae):

Pff, fix asta era problema acum?

| UnAnonimPeTpu a răspuns:

Dacă vrei sa îți pui încălzire în pardoseală ești obligat sa îți pui pe lângă centrala și un puffer.
De ce? Pentru că încălzirea în pardoseală funcționează la temperaturi scăzute (30-40°C), iar cazanul pe lemne produce apă la temperaturi mai mari (60-80°C). Fără puffer, există riscul de supraîncălzire a circuitului.
Pufferul permite reglarea temperaturii apei livrate către pardoseală prin mixare cu un termostat de amestec, evitând supraîncălzirea și deteriorarea finisajului pardoselii.
Cumnatul meu are instalație în pardoseală cu cazan pe lemne și puffer. Ii foarte avantajos pentru ca căldura se împrăștie uniform.
Părerea mea: ii mai buna instalația în pardoseală. La majoritatea pe unde am lucrat am recomandat sa își facă instalația în pardoseală.

| eliancodrut a răspuns:

Fiecare cu avantajele si dezavantajele ei. Cea prin pardoseala este mai moderna si mai economa, nu ai tevi si calorifere la vedere, dar cum spunea Cryyysa, daca se defecteaza ceva trebuie sa scoti pardoseala, plus ca pana observi se imbiba mare parte din pardoseala cu apa si trebuie sa o inlocuiesti.