Wow, vrei sa iti pui casa in pericol, practic sa te furi singura?
Refa proiectul daca nu ai bani de asta. Vorbesti cu un inginer si vezi daca ce iti permiti tu e functional.
In legalitate daca vrei sa fii respecti proiectul 100% atlfel te trezesti in primul rand ca nu poti face receptie si intabulare si cu amenda. Apoi daca inginerul a zis ca ala e standardul pentru ce construiesti tu apoi probabil ala e, altfel o sa plangi la primul cutremur.
Ooops, se pare ca acest raspuns a ajuns la aceasta intrebare, nu la cea care trebuia. Este a doua oara cand patesc asta.
Scuze!
Nu este deloc recomandat ce vrei tu să faci. Mai mult, este chiar periculos. Adâncimea de fundare, dimensiunile fundației etc. sunt calculate în urma studiului geotehninc plus mulți alți factori.
În afară de aspectele legale despre care zicea colegul @suntserios, te-ai pune într-un real pericol să te trezești cu casa grămadă peste tine la un moment dat.
Cel mai bun este sa afci fundatie buna.De ce? Pt ca dupa nu mai porti face nimic, de aia i se spune fundatie, este baza unei cladiri. Dupa sa stai sa repari, sa cirpesti, no sa fie bine.
Bagi piatra unde anume? Sub fundatie bagi piatra, ce grosime si de ce bagi piatra? Bine o sa spui asa spune proiectantul, dar eram curios de ce se pune piatra sub fundatie.
Daca nu ai buget ce spui, elimini piatra, nu mai pui deloc, oricum dupa ce torni betonu, nu mai stie nimeni sau nu mai poate vedea daca ai pus piatra sau nu.
Bine asta daca nu cere ala inainte sa troni betonul, sa vie sa verifice.
Daca tu chemi dupa ce torni pe ala de santier, poti sa nu mai pui deloc, e casa ta pana la urma, daca se intampla ceva tu repari nu ei.
Is curios de ce se pune piatra sub si in ce grosime daca poti sa spui.
În studiul geotehnic scrie ca se pune piatra din cauza solului nisipos. Este o casa la distanta cam de 10 km de Dunăre. Grosime stratului trebuie sa fie de 60 cm