Depinde de usa, material, masura, toc, material, montaj amd
Intre 1000 si 5000 lei
N-ai vorbit cu "Sami" ala de-l cunosti? :)) Sau ai vrut sa scrii "sa-mi"? Cat despre usa aia: sunt o gramada de firme care fac asta. O simpla cautare pe net te scutea ne arati noua ca nu le ai cu limba romana. Cauta pe aici: http://bit.ly/3aqe9jE
Ar trebui să optezi pentru o ușă de calitate, antiefractie.
Preturile variază, în funcție de firmă, de material, de design. Prețul crește dacă ușa dispune de izolatie termică/ fonică, de balamale solide, de numarul yalelor/cilindrilor de siguranță, dar și de alte accesorii etc.
Nu te-aș sfătui să achiziționezi o ușă ieftină, chiar dacă aceasta dispune de un design superb, când e vorba de siguranța casei tale.
Eu am schimbat ușile din exterior in urma cu 5 ani, iar montajul a costat in jur de 100-130 lei/ bucata.
Sunt firme care, dacă inchei un contract cu ei, îți oferă si garanție, până la 5 ani, dacă alegi să faci tot cu ei montajul. Garanția se pierde, dacă alegi să faci montajul cu o alta firmă sau cu un meșter privat, care solicită mai puțin.
Eu mi-am cumparat toate ușile de la Porta Doors.
Dar preturile nu sunt deloc mici...
Dacă nu ai încă banii necesari pentru a achizitiona ceva care să îți placă, mai bine amâni cu o lună/două, un an, cât e necesar, dar măcar vei fi multumit de investitia făcută.
Nu ma intereseaza calitatea deoarece nu este casa mea stau in chirie, in urma cu ceva timp s-a crapat butucul si sa fisurat, abia am intrat in casa cu ajutorul vecinilor si vreau sa o schimb ca este cam indoita.
De obiceli angajatii de la magazinele de usi (inclisic cei de pe raioanele de specialitate din magazinele de bricolaj) se ocupa cu montajul in timpul liber.
Eu zic că ar fi cazul să vorbești cu proprietarul imobilului, să nu schimbi ușa fără acceptul lui. Ar trebui să-l chemi la fața locului și să-i arăți situatia. Altfel, s-ar putea să te învinuiască din te miri ce... Uneori, faci bine și auzi rău. S-ar putea să nu-i convină. Lasă-l pe el să decidă ce ușă de exterior își doreste, lasă-l pe el să își cheltuiască banii pentru amenajări. E locuinta lui, nu înseamnă că trebuie să ii aduci tu îmbunătațiri, care nu intră în responsabilitatea ta.
Nu ti-am zis cu răutate, tu faci cum vrei.