Buna,
Asta depinde de volumul spatiului incalzit si de anvelopa cladirii.
O sa ai un consum pentru o casa cu suprafata de 70 mp si cu totul alt consum pentru o casa cu suprafata de 200 mp.
Mda, asa ma gandeam si eu, mai trebuie detaalii.
Completare plus modificare a intrebarii:
Pentru 70mp, care este consumul intr-o luna de iarna.
Poate varia intre 1300- 2500 kw/luna iarna.
Ti-am spus, depinde de rezistenta termica a elementelor de anvelopa (cat de bine e termoizolata), de temperatura exterioara (care difera de la zona la zona), nr. de consumatori (pentru ca o vei folosi si pentru apa calda) si chiar de randamentul centralei.
depinde de ce temperaturi sunt afara, depinde de gradul de izolare al cladirii.
O izolatie buna, duce la consum mic.Deci cea mai importanta chestie este izolarea.
Avand in vedere modul cum izoleaza romanii cladirile cu siguranta vei plati de te va rupe, romanii nu stiu sa izoleze ceva.Stiu ca multi or sa sara in cap, dar cum spun, tocmai de aia si sar ca nu stiu, asa ca ei apara ceea ce stiu sa faca.
Mai depinde si ce temperatura vrei sa ai in acea cladire
Deci ai asa :
1-temp de afara
2-tem ce vrei sa o ai inauntru
3-gradu de izolare al cladiri
Ca idee daca nu ai casa izolata la interior,atunci nu mai incalzi electric,orice izolare altundeva indiferent cu ce si cat de gros duce la consumuri f mari.
Asta este valabil pentru orice sursa vei folsi, soba, calorifere, aer etc.
Depinde si cat d e des deschizi usile, orice usa deschisa la exterior aduce cu ea aer rece.
Chestia este ca folosirea curentului electric este ideala, mai bun ca curentul electric pentru orice nimic nu-i mai bun. Unde pui ca ai randament 100% la curent electric nu pierzi energie deloc,ma refer ce iese din curent nu se pierde nimci in exterior,asa cum se intampla la centrale pe gaz, ori pe lemn, unde o parte din eneregie se duce afara pe cos.
Ce ar fi bun, sa ai un aparat de ala de aer conditionat cu heatpump si sa folosesti pe ala cat merge, apoi cand tem is f scazute sa folosesti elementi electrici.
Ce este f important este sa izolezi la interior si peste sa ai rigips, atentie nu incarcatura de ciment.
Mereu sa ai in gand -cimetu=rece, ipsosul=cald.Mereu sa lucrezi la interior cu ipsos nu cu ciment.
Cimentu la interior il folosesti in Africa,ori unde este f cald.
Scuze ca nu am raspuns la intrebare,dar nu pot sa dau cifre.Ce pot sa mai spun,este ca tu ai spatiul respectiv,asa cum este el acum.
Baga un radiator electric,doara intr-o camera,pune la usa prag,asta daca cumva ai spatiu jos la usa,deci sa nu iasa pe acolo aerul,si fa acolo proba o zi sau doua,setezi ce temp vrei, notezi ce temp este afara, notezi cati kw sunt la contor, dar ar trebuie sa nu mai consumi curent cu alte elelctrocasnicie.
In cazul asta ai avea nevoie de un contor electric, daca poti face rost de unu conectezi contorul la priza din camera respectiva, la ala bagi radiatorul electric si vezi cat consuma in 24 de ore.
Mai faci o proba in alta zi in care tem afara e destul de joasa,faci o medie si stii in mare cam unde ai ajunge daca folosesti curentul electric.
La curent electric nu merita sa ai calorifere,mergi mai degraba pe radiatoare,pe ceva care incalzeste direct aerul,eviti astfel pierderi.
Plus de asta poti controla f bine tem in interior,poti anula unele incaperi daca nu sta acolo nimeni,ori le poti inncalzi mai putin,deci poti controla multe folosind radiator, adica element electric direct sa incalzesti aerul.
Cel mai bun este o aeroterma sau cum se mai numeste, aia ce are si ventilator, aia va omogeniza aerul, il va amesteca mereu, deci vei avea tot timpul o temp asa mai constanta peste tot.
Scuze ca am scris asa mult.