Diferenta este ca fructele au un numar mai ridicat de zahar decat legumele, iar fructele(majoritatea) cresc in copaci si legumele stau fara nicio grija pe pamant si se coc singure un urma precipitatiilor!
O zi buna!
Legumele încep cu l şi fructele cu f.
Niciodată nu m-am gândit la asta, m-ai pus pe ganduri.Acum am ce face.
Pai fructele au mai mult zahar. Au gust diferit. La ce te referi mai exact cand cauti o diferenta?
Am nevoie sa raspund la niste intrebari pentru un job..Si nu stiu ce sa raspund, am nevoie de un job urgent.
Pai zici si tu ca fructele contin mai mult zahar decat legumele. Poti zice ca fructele au mai multe calorii ca legumele. Poti zice ca majoritatea fructelor cresc in copaci, iar legumele cresc in pamant sau pe pamant. Cam atat. imi dai funda?
Tehnic e greu sa gasesti diferente, avand in vedere ca multe indeplinesc ambele conditii (rosia, castravetele, ardeiul). Ceea ce denumim in limbajul de zi cu zi fructe sunt vegetalele pe care le consumam ca atare sau conservate ca si DESERT, fiind de obicei fructele unor plante perene, iar legume vegetalele pe care le folosim la prepararea felurilor principale de mancare, de obicei acestea fiind radacini, tulpini, frunze, fructe sau seminte ale unor plante anuale sau bianuale.
O delimitare exacta este insa foarte greu de facut printr-o definitie, de exemplu lui Yontu i-as raspunde ca si capsunile cresc pe pamant si se coc singure, fara a fi legume, iar usturoiul contine mai mult zahar decat marul dar ramane leguma. Bineinteles si definitia mea are scapari, un contraexemplu este pepenele, tocmai de aceea se pun astfel de intrebari, care sa iti atate creativitatea.
Daca facem o cautare rapida in dex pentru fructe si legume aflam ca fructa este " Produs care apare și se dezvoltă din pistilul unei flori fecundate și care conține semințele." (dex '98) iar leguma "Nume generic dat unor vegetale (...) cultivate pentru hrana omului". Astfel diferenta nu este doar intre nivelurile de zahar sau aspect. Fructul apare ca produs dupa fecundatie dar legumele sunt corpurile intregi (sau parti) ale vegetalelor.
Maulinio întreabă:
anamariapetronela întreabă: