Întrebare recomandată | Florentinabratu a întrebat:

Casa e la tara,adica in aceiasi curte cu parintii adica avem current,apa...o sa fie construita in regie proprie adica sotul,cumnatii,familia insa intr-adevar avem nevoie de cineva care se pricepe bine! casa nu stiu din ce sa o fac pentru ca nu stiu ce e mai ieftin bca,caramida. poate ma puteti ajuta! cum este mai convenabil,cu mansarda sau doar parter,baie, buc, living si 3 dorm! cum fac sa iasa cat mai ieftin avand in vedere ca nu avem unde sta! va rog sa mi raspundeti si mie.please!

Răspuns Câştigător
regis
| regis a răspuns:

Ok, eu sunt de acord ca sistemul Amvic este rezistent si bine izolat, dar costul? Betonul pompat nu este deloc ieftin, numai fierul pentru armaturi costa cat caramida, ca sa nu mai vorbim de costul cofrajelor. Si in final ce obtii? Un perete de beton armat, care numai cine nu a locuit in blocurile de prefabricate nu stie cu ce se mananca, un monolit in care si o banala gaura pentru hota trebuie data cu scule profesionale, ca sa nu mai vorbim de o usa sau un geam, in cazul in care peste cativa ani te gandesti la o recompartimentare. Pana si suspendarea unui mobilier de bucatarie va creea probleme, datorita polistirenului de la interior, iar tamplaria va trebui aleasa cu mare grija, usile obisnuite nefiind prinse la mijlocul peretelui, ci pe marginea exterioara, adica exact pe polistiren...

6 răspunsuri:
| lpavel a răspuns:

Din BCA e cel mai ieftin! Si binenteles daca te preseaza timpul il faci fara masarda, sau faci peretii exteriori a masardei dar nu faci cele interioare, asa vei face economie de bani si timp! Iar cand vei avea bani vei continua si masarda!
Placa de beton oricum sa torni ca asa e mai bine...
Bafta!

regis
| regis a răspuns:

BCA este ieftin, eficient, usor de construit, fara pierderi, usor de gaurit, de taiat, bun izolator etc.
Solutia ideala este parter+mansarda, pentru ca la aceeasi suprafata se reduc la jumatate cheltuielile cu fundatia si cu acoperisul, ba chiar si cu zidaria. In plus va rezulta o suprafata a tavanului si a peretilor exteriori mai redusa, deci pierderi mai mici la caldura.
Eu nu recomand planseul de beton, e mai scump si dureaza mai mult, avand doar avantajul ca e mai fix. Eu am ales grinzi normale, cu distanta de 60 cm intre el+scandura+sapa usor armata.

| Florentinabratu explică (pentru regis):

Dar acoperisul? ce este mai ieftin? am auzit k tigla rosie e ieftina si frumoasa! vreau sa I dau un aspect frumos unei case cu mansard pentru ca avem ceva acoperis.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

E bine cum spun aietii dar.bca-ul se crapa foarte usor, gandeste-te si la rezistenta casei tale, Eu am bucataria facuta din bca si mai stau langa sosea unde trec masini de mare tonaj, in 4 ani bca-ul a crapat pe alocuri, acum ma chinui sa caroesc gaurile. Parerea mea ce emai ieftin, nu e tocmai rezistent.

regis
| regis a răspuns (pentru Florentinabratu):

Tigla este dupa parerea mea un acoperis de evitat. Au aparut materiale mult mai usoare si ieftine, mai rezistente in timp. Majoritatea aleg tabla, eu am optat pentru sindrila bituminoasa, comparabila la pret, insa dupa gustul meu mult mai aspectuoasa. In plus are avantajul zgomotului redus comparativ cu tabla, aspect important pentru o casa cu dormitoarele in mansarda.
Tigla are marele dezavantaj de a fi foarte grea, iar daca nu este una glazurata si de foarte buna calitate, dupa 10-15 ani va arata jalnic. Tigla neglazurata incorporeaza murdarie si se acopera de muschi, tigla glazurata daca nu e de calitate se cojeste si se decoloreaza.

In privinta rezistentei BCA, crapaturile nu se datoreaza materialului in sine, ci proastei puneri in opera. Rezistenta casei este data de structura de rezistenta din beton armat (fundatie, stalpi, centuri) si nu de materialul folosit la zidarie.

| LIN2010 a răspuns:

Locuinta construita cu mansarda(extinsa pe verticala) pare a fi solutia cea mai economica.Cel mai important lucru este structura de rezistenta a constructiei si nu zidaria, dar depinde de fiecare beneficiar ce doreste. Ceva foarte rezistent si foarte bine izolat este sistemul de constructie'' Amvic '', cu pereti din beton armat, turnat in cofraje din polistiren, care sunt nedemontabile (raman ca si izolatie de exterior+interior) http://www.amvic.ro/ http://www.arazu.ro/ro/case-amvic http://www.amvic.ro/proiecte-gratuite.php,iar ca si acoperis cred ca totusi tigla de calitate este cea mai buna alegere.Respecte