| Pricope_Marius_1997 a întrebat:

Cat are durata de functionare un bloc? Adica cat timp poate sa fie locuit pana la faza de a fi incadrat la seism in caz de cutremur?
Intreb asta pentru ca blocul in care stau eu e un bloc comunist construit in 1979-80 si dat in folosinta in anul 1982-83 si are ani buni in spate.
Intrebarea e: oare cat o sa mai stea in picioare cladirea pana cand o sa fie demolata?

6 răspunsuri:
| alina2k18 a răspuns:

Conform unora cica 50 ani e garantia.
Sunt blocuri construite si in 1962-1965 si la vanzare au preturi fix ca la astea noi laughing
Nu se demoleaza nimic laughing cel mult se reabiliteaza [ nu ma refer la reabilitare termica ] dar aia dureaza si COSTA foarte mult, abia se ocupa primaria de cladirile cu risc seismic de se pot darama ORICAND fara sa fie seism.

| Pricope_Marius_1997 explică (pentru alina2k18):

Nu e un subiect de luat in ras uitate la asta https://www.youtube.com/watch?v=oknYcgeJxYo si gandeste-te ca in orice moment istoria se poate repeta.

| alina2k18 a răspuns (pentru Pricope_Marius_1997):

Asa, si ce sa fac eu?
Ma doare undeva ca istoria se va repeta, traiesc prezentul nu ma gandesc ca maine imi cade o caramida in cap sau ca e cutremur, unii mai avem si treburi, muncim, nu stam sa ne gandim la cutremur.

| Pricope_Marius_1997 explică (pentru alina2k18):

Ai dreptate nu trebuie sa stam cu gandul la asa ceva avem si alte treburi pe lumea asta ca pe cealalta o sa o ducem altfel.

| Catrice a răspuns:

La situația actuala, o sa refacă ăștia cate un bloc la 10 ani rolling on the floor

| darrio2007 a răspuns:

Al tau e destul de nou. Blocul in care locuiesc este construit in 1962. Deja are bulina rosie si inca se tine binisor.